registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Wraak na echtscheiding

EenVandaag wijdde 31 juli 2015 een uitzending aan de ellende die een gescheiden vrouw en haar nieuwe vriend al twintig jaar ondervinden van haar ex-man. Deze stalkt hen al twintig jaar, is daarvoor al eens veroordeeld en zal daar wellicht binnenkort waarschijnlijk nogmaals voor veroordeeld worden. Dikwijls worden in dergelijke gevallen taakstraffen uitgedeeld en een contactverbod opgelegd – het gaat hier in feite natuurlijk ook ‘slechts’ om pestgedrag -, maar dit blijkt veelal geen effectief middel om het stalken te stoppen; nu wordt door sommige deskundigen daarom aan verplichte psychotherapeutische behandeling gedacht. Op twee punten wil ik hier graag ingaan.

Aubrey van Amstel

/~nieuws/pics/aubrey.jpg

Jaren geleden ontdekte ik op internet de geestige en o zo knappe gedichten van Aubrey van Amstel. Ik heb nooit begrepen waarom deze man geen bekende dichter en bekende Nederlander is geworden. Ken je hem niet, dan moet je met zijn naam maar eens gaan zoeken op de site www.gedichten.nl . Jawel, hij schrijft altijd begrijpelijke teksten in traditionele dichtvormen (sonnet en zo) en vaak is het wat gewaagd.

Etnische discriminatie

Sommige joden doen aan etnische, feitelijk zelfs racistische discriminatie, positieve wel te verstaan. In een Ikon-uitzending beweerde een jodin vandaag: 'Als je uit een joodse moeder geboren bent, ben je jood. Je kunt de hele dag varkensvlees eten, dan nog ben je jood.' Het impliceert dat het jodendom, anders dan bijvoorbeeld christendom en islam, niet alleen als een religie moet worden beschouwd.

De waanzin van de wraak: Turkije en IS

Als antwoord op de bloedige zelfmoordaanslag in de Turkse plaats Suruç is Turkije begonnen met bombardementen op wat heet 'stellingen van IS' net over de Turkse grens. Je kunt je dus voorstellen dat daar waarschijnlijk ook vele onschuldige mensen, mannen, vrouwen en kinderen in Syrië gedood worden.

Wijvenkraam: onbenul in de 'slimste stad'

In het ED vandaag een verslag over de Wijvenkraam in het Klokgebouw. Hoewel 'wijf' in het Nederlands een erg platvloers woord is, dat in een normale conversatie als minachtend wordt ervaren, schijnt in het Klokgebouw niemand zich aan de naam gestoord te hebben. Ook de vrouwen niet; onverschilligheid of bijzonder gevoel voor humor? Maar zeker de initiatiefnemer niet. Die verdedigt hem als volgt: "In Duitsland heet het ook Weiberkram.

Veel te veel valpartijen in de wielersport

/~nieuws/pics/gdutr.jpg

Niet meer dan een nuchtere buitenstaander ben ik, maar vanuit die nuchterheid meen ik dat het wielrennen tegenwoordig veel te veel valpartijen kent. Eigenlijk wil ik zeggen: belachelijk en onverantwoord veel. Er kan geen tour meer gereden worden of je ziet een paar - soms zelfs een heleboel - coureurs op het asfalt smakken en over elkaar heen buitelen. Vandaag ook weer.

Hoe kon Rutte zoiets doms doen?

Bericht ontleend aan Nu.nl: 'Maleisië heeft donderdag bij de VN-veiligheidsraad aangedrongen op een MH17-tribunaal. (....)Maleisië sluit zich hiermee aan bij het voorstel van Nederland, België en Oekraïne voor een MH17-tribunaal. Rusland liet vorige week weten niets te zien in het plan.'

Tweet, tweet: Beter nadenken

Beterhoren.nl beschouwt ons blijkbaar als ontzettende domoren. Al wel vijfhonderd keer heb ik die oude kerel tussen de giraffen zien lopen met zijn 'eerlijk verhaal'. En het eerlijke verhaal is iedere keer hetzelfde. Het hangt mij de keel uit. Heb ik dat nou alleen?

Kosmisch natuurgeweld – Nekuia (1981) van Iannis Xenakis

Vanavond – 20 juni 2015 – hoorde ik (op Radio 4) een bijzonder muziekstuk: de Nederlandse première van ‘Nekuia’, in 1981 gecomponeerd door Iannis Xenakis. Een totaal van de klassieke patronen afwijkend, maar imponerend muziekstuk voor groot orkest (98 musici), in dit geval het Radio Philharmonisch Orkest, en groot koor, in dit geval het Groot Omroepkoor.

ROC Leiden en de ABN-Amrobank

Voor onze regio - hopelijk - niet actueel, maar toch nuttig om te weten: ROC Leiden dreigt dreigt failliet te gaan. En enkele politieke partijen in de Tweede Kamer, - VVD, PVV en CDA - willen dat ook feitelijk laten gebeuren.

Ik word met de dag cynischer, door De Nieuws BV

Ik word met de dag cynischer. Dat komt onder andere omdat ik – dom genoeg - bij de middagboterham nog altijd vaak luister naar Radio1. Maar het programma dan heet tegenwoordig 'De Nieuws BV' en dat scoort hoog in popularisme en halvabetisme. Zo kwam daar vanmiddag op hoge toon een zekere Pieter Derks aan het woord die niet scheen te weten wat premier Rutte bedoelde met het woord 'sonderen' en ons daarvoor een definitie van vijftien regels uit het woordenboek reciteerde, alvorens met Rutte en het kabinet ‘hilarisch’ – aldus de interviewster -verder de vloer aan te vegen.

Een geluk voor ons: Griekenland is maar klein

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Vanavond zag ik op tv bij AvroTros het programma 'De prijs van de euro' deel 2. Dit keer ging het vooral over Griekenland. Antoinette Hertsenberg was er naar toe gegaan om uit te zoeken, hoe de door de EU opgelegde bezuinigingsmaatregelen het leven van de mensen daar beïnvloed hebben. Nou, dat is niet mis.

Klassenjustitie (Bandidos)

De politie in Zwitserland heeft woensdag in Zürich zes hoge functionarissen opgepakt van de wereldvoetbalbond FIFA. Die worden verdacht van corruptie. Diezelfde ochtend werden bij een politieactie tegen motorbendes in Limburg, Noord-Brabant en België ongeveer twintig personen aangehouden. Het ging er in beide gevallen wel heel anders aan toe.

Vindt u het aanvaardbaar, dat ABN-Amro verkocht wordt voor veel minder dan wij ervoor betaald hebben?

Van ons kapitalistische kabinet-Rutte/Ascher, waarvoor de steun in de bevolking dagelijks afkalft, móet en zál het toch gebeuren. Voordat alle grond onder zijn voeten is weggespoeld wil het de ABN-Amrobank hoe dan ook aan beleggers verkopen, ook al krijgen we daarmee lang niet het geld terug dat er vanuit onze nationale schatkist is ingestopt. Ongeveer 32 miljard hebben wij met z'n allen betaald om die bank te redden, naar verwachting krijgen we er bij verkoop ongeveer 15 à 18 miljard voor terug.

Poll: Grolsch 400 jaar in Achterhoek en Twente. Philips nog .... jaar in Eindhoven.

Laten we ze maar eens prikkelen, de bobo´s. Gisteren, na de wedstrijd tegen Heracles, zag ik in Eindhoven nog honderden mensen lopen met de naam Philips op hun shirt. Als Philips Grolsch wil evenaren, moet het nog bijna 300 jaar in Eindhoven overeind blijven. Hoeveel jaren geeft u dit bedrijf nog?
XML-feed