registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van gouddelver

Onder de grond ermee of beter naar de AVI?

Nieuws van EenVandaag vandaag: 'De inwoners van Hoogezand-Sappemeer komen in opstand tegen de komst van een crematorium in hun gemeente. Ze vrezen de uitstoot, vervuiling van de nabijgelegen volkstuinen en waardevermindering van de huizen in de buurt.'

Een ontdekking van jewelste

BNR berichtte zojuist: moordenaars blijken het lijk waar zij vanaf moeten meestal tamelijk dichtbij, i.c. binnen 10 km van de plaats van de moord, te verstoppen. Dat had u nooit gedacht, he? De politie zocht tot nu toe ook altijd op 25 tot 100 km afstand.

Sesamstraat ’s middags niet meer op publieke zender

Bovenstaand bericht drong onlangs tot mij door en werd vandaag bij onze nieuwstycoon Bas van Werven bevestigd. 's Middags na drie uur dus straks geen kinderprogramma en zeker geen educatief kinderprogramma meer op de belangrijkste publieke zender. Omroep Max schijnt de zendtijd tussen 17.00 en 18.00 uur te willen gaan vullen.

De referendumvraag: vijf woorden (bijna 30%) overbodig

Op 6 april volgend jaar mogen we ons uitspreken over de Associatieovereenkomst van de EU met Oekraïne. Dat is prima. Ook de tekst van de referendumvraag is vastgesteld. Die gaat luiden: "Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?"

Geen 'zelfrijdende' maar 'zelfsturende' auto

Er dreigt een verkeerd woord in omloop te komen: zelfrijdende auto. Dat is verkeerd, omdat het woord 'automobiel' op zich al 'zelfbewegend, zelfrijdend' betekent. Elke bestaande auto is al zelfrijdend.

Wat kosten vijf minuten boekpromotie bij Jeroen Pauw?

Natuurlijk, de laatste vijftien jaar zijn er in ons land nauwelijks boeken verschenen die ons degelijk en leuk voorlichten over gezonde voeding. De keuken is in de media van de 21e eeuw tot nu toe beslist een verwaarloosd terrein. Daarom zou je zeggen dat een nieuw receptenboek, dat echt een gat in de markt vult, eigenlijk geen extra 'exposure' nodig heeft; de gretige lezers zullen er ook zonder dat en masse op af vliegen.

Jesse Klaver: een Brabants minderwaardigheidscomplex?

In de zendtijd voor Groen Links kondigde Jesse Klaver zichzelf als volgt aan: Ik ben geboren in Roosendaal, een klein plaatsje in Brabant. Hoorde ik het goed? Meteen opgezocht: Roosendaal is een stad van 77.500 inwoners. Jesse Klaver wil heel Nederland veranderen, maar lijkt te lijden aan een oud en misplaatst Brabants minderwaardigheidscomplex.

De klantenservice van de NS

Woensdagavond 8 oktober moest ik per trein vanuit Amsterdam terug naar Eindhoven. Ik had gerekend op de Intercity van 20.45 u. vanaf station Amsterdam Amstel en daar ingecheckt om 20.40 u. Toen ik op het perron kwam stond daar echter op de borden, dat de betreffende Intercity uitviel in verband met een politieonderzoek; ik moest een half uur wachten op de volgende. In de wachttijd vroeg ik, waarvoor een politieonderzoek nodig was.

De journalisten van het NOS-Journaal trappen er weer in

Volgens het NOS-Journaal domineerde Wilders vandaag weer het debat over de vluchtelingenproblematiek in de Tweede Kamer. Wat zijn die jongens en meisjes toch vatbaar voor extreme populistische kreten! Als de simpelsten van de simpelen schijnen zij alleen oren te hebben voor uitspraken die de grenzen van het redelijke en normale ver overschrijden. Zij blijken niet te weten dat extreme uitingen door hun uitzonderlijkheid altijd het meest de aandacht trekken.

Zal het ooit onthuld worden?

De grote vraag die gisteren bij de openbaarmaking van het rapport over vlucht MH17 onbeantwoord bleef was: wie heeft dit vliegtuig met bijna 300 passagiers en bemanningsleden op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten?
Hoewel in Nederland van regeringszijde al meteen na de ramp gezworen werd, dat hierover de onderste steen naar boven gehaald zou worden, was het meest gehoorde geluid gisteren dat dit waarschijnlijk nooit zal lukken, omdat geen van de mogelijk betrokken partijen voor zo'n grote misdaad en de nasleep daarvan verantwoordelijkheid zal willen nemen.

Wat is er zo onsympathiek aan de Postcodeloterij?

Dat arme mensen er niet aan mee kunnen doen, omdat deze organisatie alleen loten heeft van meer dan 10 euro, om precies te zijn van 12,50 euro. Als Gaston langs komt, zie je dan ook meestal de deuren opengaan van mensen die eigenlijk alles al hebben wat voor een prettig leven noodzakelijk is.

Als vrienden uit elkaar...?

/~nieuws/pics/vruitelkaar.jpg

Deze week las ik in het ED een intrigerend verhaal van een notaris. Waar gebeurd. Een vijftien jaar - in gemeenschap van goederen - getrouwd stel besluit te scheiden, maar wel als vrienden. Ze komen bij de notaris voor de boedelscheiding. Wat blijkt?

Dit weet bijna niemand in Nederland, zeker de media rond Hilversum niet.

Alleen de regio die DSE gratis bedient

Alleen de regio die DSE gratis bedient

DSE is de enige overgebleven gratis digitale stad in Nederland, waar je zonder reclame een website kunt aanmaken, e-mail via web en e-mailprogramma's kunt versturen, weblogs installeren en een fotoalbum kunt aanmaken. En waar je last but not least met een gratis account je mening en aankondigingen op de homepage kwijt kunt. Citaat uit het colofon van DSE.

Nooit een politieke lichtgewicht gezien?

Dan had u vrijdagavond 25-9 even moeten kijken naar De Wereld Draait Door. Daar zat staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen aan tafel. U weet wel, de man die de publieke omroep wil decimeren ten gunste van de commerciëlen.

De moordenaar en de verborgen camera

Uit nieuwsgierigheid heb ik gekeken naar de Brandpuntuitzending over de vrij rondlopende moordenaar van Pim Fortuyn. Het was een onthullende en opzienbarende reportage, die vervelende gevolgen zal hebben voor de persoon in kwestie, maar die ook op pijnlijke wijze het falen van het justitieel apparaat en de reclassering aan het licht bracht, en die waarschijnlijk en begrijpelijk de houding van de meeste Nederlanders jegens dit soort criminelen zal verharden.
XML-feed