registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van ideler

Mailstoring

DSE had de laatste twee dagen te kampen met een flinke vertraging bij het afleveren van de mail. Door een technisch probleem kostte het controleren op spam veel meer tijd dan normaal waardoor het ook langer duurde voor de mail in je mailbox te lezen is.

Zweven in Eindhoven

Foto: Eric Ideler

Foto: Eric Ideler

Soms kun je je ogen niet geloven in Eindhoven. Zijn het allemaal luchtspiegelingen of is het echt? Een dagje flink doorstappen om zoveel mogelijk te zien van de Dutch Design Week geeft een stevige impuls aan mijn overtuiging dat er in onze stad een enorme potentieel aan creatieve designers is.
De dertiende editie van de DDW loopt nog t/m zondag 26 oktober, dus wie er nog niet geweest is: grijp zondag snel je kans ...

Ben jij nog alleen van jezelf?

/~nieuws/pics/slotjes.jpg

Ik heb tijdens de DSE-lezingen vaker gesproken over veiligheid op internet. Soms lijkt die digitale wereld een walhalla voor internetcriminelen. Mocht je denken dat je een eigen identiteit hebt met een eigen uniek paspoort en een burgerservicenummer helemaal van jezelf, dan kan je het wel eens goed mis hebben.

Glow nog tot zaterdag 24:00 uur

Foto: Eric Ideler

Foto: Eric Ideler

Wie nog niet een bezoek gebracht heeft aan GLOW doet zichzelf tekort. Er is zoveel moois te zien!

Enorme creativiteit in Eindhoven

Foto: Eric Ideler

Foto: Eric Ideler

Het was druk op de Dutch Design Week. Niet zonder reden want er zijn giga veel verrassende en briljante resultaten te bewonderen van even briljante creatieve kunstenaars. Je komt ogen te kort. De DDW is er nog tot a.s. zondag.

Uitgaanstip: Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard

/~ideler/images/steendrukmuseum.jpg

In de afgelopen museumnacht bracht ik een bezoekje aan het Steendrukmuseum in Valkenswaard.
Een verrassend aardig museum waar je een compleet overzicht krijgt van een drukkunst die rond 1800 voor een revolutie zorgde.

Zonovergoten Parkdans editie 2011

foto: Eric Ideler

foto: Eric Ideler

Het was afgelopen zondag heerlijk toeven in het Stadswandelpark. Verspreid over 19 podia traden een flink aantal dansers en danseressen op tijdens het Parkdans 2011 evenement. Er was ook een fotowedstrijd aan verbonden dus het zag zwart van de fotografen met dure lenzen. De resultaten komen straks vast op www.parkdans.nl . Voor wie liever een video ziet: ik heb er een gemaakt met treffende momenten: http://www.youtube.com/watch?v=gNJG4f5DZ88

SwanCam op de High Tech Campus

SwanCam op High Tech Campus

SwanCam op High Tech Campus

De bewoners van de High Tech Campus doen rond lunch-tijd meestal een 'rondje vijver'. Sinds kort is er een attractie bij: een broedende zwaan vlak bij de loopbrug. Je kunt haar bijna aanraken maar zou het niet doen want vader zwaan is in de buurt en kent geen genade.

Een ex-internet crimineel onthult zijn werkwijze

Op 14 oktober hield DSE een lezing over "veilig op internet". Veel voorbeelden die we toen hebben behandeld kun je nu terug zien in een zeer informatief filmpje dat op de website www.veiligbankieren.nl staat. Daarin onthult een ex-internet crimineel hoe hij op slinkse wijze bankrekeningen van zijn slachtoffers kon plunderen. Een aanrader om dat filmpje echt te bekijken.

DSE’s meest bezochte websites. Nummer 7: Holland Harmony

http://www.hollandharmony.dse.nl

http://www.hollandharmony.dse.nl

In de serie over de meest bezochte DSE-websites is het nu de beurt aan Holland Harmony die barbershoppend op de 7e plaats staat met bijna 33 duizend bezoekers in het afgelopen jaar: http://www.hollandharmony.dse.nl/ . De webmaster Eric Ideler vertelt over Barbershopzingen:

Achter de schermen

Hugo en Koef aan het debuggen. Ron en de kleine Stijn kijken toe.  Foto: Eric

Hugo en Koef aan het debuggen. Ron en de kleine Stijn kijken toe. Foto: Eric

Voor wie het nog niet wist: DSE wordt al meer dan 10 jaar in de lucht gehouden door een gemotiveerd team van professionele vrijwilligers. Sommige kom je wat vaker tegen zoals de helpdeskers (met reacties op de onmogelijkste tijden) en de altijd fotograferende Rien van de redactie. Andere vrijwilligers doen hun werk meer in stilte. Daarom even een toevallig kijkje achter de DSE-schermen: een van onze servers ligt hier op de pijnbank.
Geen zorgen, het komt allemaal goed. Of eigenlijk: het wordt alleen maar beter :-)

Barbershop in de Kiosk

foto Eric Ideler: de Southern Comfort Barber Gals vlak bij de Muziekkiosk

foto Eric Ideler: de Southern Comfort Barber Gals vlak bij de Muziekkiosk

Even niets te doen op zondagmiddag? Dan is hier een tip! Elke zondagmiddag zijn er vanaf 14:00 uur in de Kiosk van het Stadswandelpark gratis optredens van Eindhovense koren en orkesten. Altijd heel gezellig en verrassend. Komende zondag treedt daar om 14:00 uur b.v. voor u op: Barbershopkoor The Southern Comfort Barber Gals. Zij waren al eerder te horen tijdens het DSE lustrumfeest. Nieuwsgierig naar meer optredens in de Muziekkiosk: kijk dan in de agenda.

29e Jazz & Blues Festival Eindhoven

watching The Watchman, foto: Eric Ideler

watching The Watchman, foto: Eric Ideler

Het Jazz & Blues Festival is weer in volle swing. Van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus op zo'n 18 lokaties in de Eindhovense binnenstad. Ongecompliceerd luisteren naar toporkesten en genieten in Lighttown. Voor nadere informatie: www.jazz-in-lighttown.nl

Tropisch Waalre op z'n schoonst

foto's Eric Ideler

foto's Eric Ideler

Afgelopen zaterdag stond Waalre op zijn kop. In het kader van de landelijke actie "De schoonste gemeente van Nederland" strijdt Waalre met 9 finalisten om de eerste plaats. Van het NCRV-programma 'Tegen de Klok' kon Waalre zich bewijzen door in 5 dagen tijd de markt om te toveren in een tropisch paradijs met fraai zandstrand, water, volleybaltoernooi, 500 badgasten en 50 smaken ijs. En dat alles op een schone manier...

Congres ICT Route 2010: van Kenniswijk naar Brainport

gratis congres op 7 juli

gratis congres op 7 juli

De Regio Eindhoven is de afgelopen jaren het toneel geweest van een aantal toonaangevende ICT-experimenten zoals Kenniswijk, Digitale Trapvelden, de digitale broedplaats Digistein en natuurlijk een prominente rol voor DSE.
Hierdoor loopt de Regio Eindhoven voorop in Nederland met het gebruik van ICT in het sociaal-economische domein.
XML-feed