registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Portal-blog van henkdaalder

Ga je eigen stroom opwekken in deel-windpak Eindhoven en omstreken

/~henkdaalder/images/burgerwindparkk.jpg

De stad en gemeenschap Eindhoven gaat niet duurzaam worden, zonder dat ze "ergens" een windpark gebruiken.

Extra nachtvluchten moeten hoogte winnen boven de stad Eindhoven

De regering is bezig haar Staats vliegveld Eindhoven Airport meer ruimte te geven. Meer vluchten in de nacht, moet vliegmaatschappijen meer winst geven, en de omwonenden van Brainport minder nachtrust. De slimste regio van de wereld kan best minder slaap hebben.

Een onafhankelijk, regiodekkend geluidmeet systeem voor de dossiervorming

Het college van B&W van Best wenst niet mee te betalen aan een onafhankelijk en transparant geluidmeet systeem, tegen de lawaai terreur van Eindhoven Airport.

Our Common Future 2.0 in Eindhoven

/~henkdaalder/images/logo_Our_common_future_20.png

Op 7 december, van 14.30 tot 18.00 is zijn er 2 lezingen van de Leiderschapstour van Our Common Future 2.0.

Geef de St Clemens School een zonnedak

In Gerwen wordt de basisschool verbouwd tot brede school. Daarvoor komt er een nieuw groot schoolgebouw bij, met daarop een dak dat ideaal is voor zonnepanelen. Het dak is ca 25 m lang en 10 m diep, gericht op het zuiden. Hierop past een zonnestroom installatie van ca 100.000 EUR.

Ons Net leden kom in actie

Afgelopen zaterdag kwam ik 2 plaatsgenoten tegen op het van Gogh plein in Nuenen. Daar stond een verkoop punt van kabel TV bedrijf UPC. Mijn plaatsgenoten waren net overgestapt van het coöperatieve Ons Net Nuenen naar het bijna identieke pakket van UPC.
Net als bij Ons Net Nuenen (en Eindhoven) hebben ze TV/Radio, Internet en Telefoon abonnement in een pakket. Het UPC internet abonnement is een stuk minder snel, maar zij vonden het UPC TV zenderaanbod belangrijk.

stem op de fietsbrug over de Dommel

Er is een nieuwe website om de relatie tussen burgers onderling en de gemeente te verbeteren.
verbeterdebuurt.nl

Onderteken het burgerinitiatief "Nederland 100% op hernieuwbare energie in 2050"

/~henkdaalder/images/Nederlandkrijgtnieuweenergie.jpg

De partijen CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, SGP en VVD, zijn er in geslaagd een gezamenlijke lijst acties voor een duurzamer Nederland op te stellen.
Helaas zijn niet alle punten bij alle partijen in de verkiezingsprogramma's gekomen.
Daarom is er nu een burgerinitiatief, om dit op de agenda van de nieuwe tweede kamer te krijgen

Het Shell energiecafe komt naar Eindhoven

Op 15 maart is er een energie cafe debat in café Berlage, vanaf 19:00 uur. Zie de website van Energy Square Het Energie café is een serie debatten die meestal in de randstad zijn, maar deze keer dus een keer in het verre zuiden. Het thema is deze keer, gaan we allemaal over op de elektrische auto?

Age of Stupid in Eindhoven, zaterdag 8 en 15 nov

/~henkdaalder/images/age_of_stupid.jpg

De Transition Town Eindhoven is er in geslaagd de film "Age of Stupid" naar Eindhoven te halen. as zaterdag 8 of 15 nov Plaza Futura, 12.30 uur. Deze film speelt in het jaar 2055, waar de laatste levende mens terug kijkt naar de afgelopen decennia, en zich afvraagt waar het mis ging. Kom even meedenken.

Waar gaat Eindhoven zijn windparken bouwen? En met wie?

Lijnvormige Windpark Kansen voor Eindhoven

Lijnvormige Windpark Kansen voor Eindhoven

Zoals alle gemeentes heeft Eindhoven een klimaatprogramma. Doel is om ooit, ergens in de toekomst helemaal duurzaam te zijn.
De gemeente hield tot vorig jaar vol dat ze daarvoor geen windmolens nodig hadden. Maar ze hebben zich nu bij de realiteit neergelegd. Eindhoven kan alleen duurzaam worden met een aantal windparken in de buurt.

Hoe gaat het met de mexicaanse griep op het Eckart College

Volgens de reacties op een Omroep Brabant bericht zijn 3 van de 9 Brabantse gevallen van de Mexicaanse griep, leerling op het Eckart College. Op dit moment heeft de website de reacties onzichtbaar gemaakt. Maar in de cache van google valt dit te lezen.

De 10 geboden voor EA bij SPAM

PvdA Wethouder Fiers en EA directeur Meijs bespreken het probleem EA

PvdA Wethouder Fiers en EA directeur Meijs bespreken het probleem EA

Spam is een live TV programma en 15 feb ging het o.a. over Eindhoven Airport.
Directeur Joost Meijs mocht vertellen dat EA hooguit 20% van de bestemmingen kon bedienen voor wie dan ook uit de regio Eindhoven, je zal toch altijd in 80% van de gevallen naar een andere luchthaven moeten.

DAF vakbondsleden besluiten: geen salamitaktiek van DAF

/~henkdaalder/images/DAFvakbonddec2008.jpg

Vanmiddag hebben de vakbondsleden bij DAF besloten NIET in te stemmen met het WTV "voorstel" van DAF. Het bedrijf wilde voor een deel van de medwerkers WEL WTV aanvragen en voor een ander deel NIET. En wel uit gierigheid, het ging veelal om hoger opgeleid personeel dat in de WW afgetopt zou worden. Die aftopping moet DAF dan extra bijbetalen, en dat was het bedrijf met een miljard winst net wat te veel. Een deel van de indirecten wil ze ook nog ontslaan. Terwijl de WTV juist is bedoeld om ontslagen te voorkomen.

Oproep voor DAF medewerkers: ga een elektrische personen auto ontwikkelen

De omzet van vrachtwagenbouwer DAF is gekelderd, door de kredietcrisis en de daaruit voortkomende problemen. Het hoeft geen crisis te worden, er is geld genoeg in de maatschappij. En ook kooplust, het aantal pinbetalingen in deze Sinterklaastijd was nog nooit zo hoog. Mensen zullen ook geld over hebben voor een goedkope elektrische auto. Want daarmee rijden is bijna gratis. Nu nog een geschikt model dat ook te koop is voor een redelijke prijs.
XML-feed