Oirschotsedijk voorgoed afgesloten voor autoverkeer

De Oirschotsedijk, tussen de Bezuidenhoutseweg en Anthony Fokkerweg, is vanaf woensdag 11 september aanstaande voorgoed afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Op die dag beginnen de werkzaamheden om van de Oirschotsedijk een groene fiets- en wandellaan te maken. De Oirschotsedijk maakt onderdeel uit van de zogeheten Groene Corridor, een groene route die gaat lopen van het centrum van Eindhoven tot aan het centrum van Oirschot.

De Oirschotsedijk, tussen de Bezuidenhoutseweg en Anthony Fokkerweg, is vanaf woensdag 11 september aanstaande voorgoed afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Op die dag beginnen de werkzaamheden om van de Oirschotsedijk een groene fiets- en wandellaan te maken. De Oirschotsedijk maakt onderdeel uit van de zogeheten Groene Corridor, een groene route die gaat lopen van het centrum van Eindhoven tot aan het centrum van Oirschot. De omvorming van doorgaande weg naar natuurlaan geeft een belangrijke impuls aan de groenbeleving in het gebied Landelijk Strijp en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie.
Hoe moet je dit nu zien autootje pesten of fietsers en wandelaars plezieren? Aan de “villa kant” mag je nog steeds niet wandelen.

De doorgaande weg wordt de Achtseweg Zuid
De Achtseweg zuid is onlangs helemaal opgeknapt, mede dankzij een Europese subsidie van OP Zuid. Deze weg vormt nu de toegangsweg tot bijvoorbeeld de Philips Fruittuin, de nieuwe Campus Internationale School Eindhoven en De Herdgang. Het doorgaande (auto)verkeer wordt na de afsluiting van de Oirschotsedijk over de Achtseweg zuid geleid.

Werkzaamheden
Ten tijde van de werkzaamheden is het ook voor fietsers niet mogelijk om de weg te gebruiken. De afsluiting duurt tot ongeveer half november. Alle omwonenden krijgen informatie over de toegangsmogelijkheden naar hun woning of bedrijf. Omdat de Eindhovense marathon (zondag 13 oktober) over de Oirschotsedijk loopt, is de weg op die zondag tijdelijk even open.

Een reactie