Neerwaarts schuivende cultuur.

Niet alleen de politiek heeft een regressieve beweging gemaakt, ook de beeldende kunst is teruggekeerd naar oude tijden, om meer precies te zijn naar de fin-de-siècle-stijl van voor de Eerste Wereldoorlog.

Niet alleen de politiek heeft een regressieve beweging gemaakt, ook de beeldende kunst is teruggekeerd naar oude tijden, om meer precies te zijn naar de fin-de-siècle-stijl van voor de Eerste Wereldoorlog. Dit is overduidelijk zichtbaar in het affiche – de poster moet je tegenwoordig zeggen – waarmee het Parktheater de opening van het komende seizoen aankondigt. Zeer conventionele vormgeving , bijv. van de letters, allesbehalve sprankelende kleuren en in de ogen van het figuurtje een uitdrukking alsof zij gedrogeerd is; past natuurlijk prima bij onze tijd.


Bovendien deinst men niet meer terug voor rare taalmengsels: de titel ‘Best of the Fest’ is in feite Steinkohlen- English. Gauw een gemakkelijk rijm gepakt, half Engels, half Duits, geen vlees , geen vis. Dondert niet, wordt blijkbaar gedacht, alles is goed, als het maar geen Nederlands is en de hedendaagse kudde maar aanspreekt.
Helaas, ik vind het een lelijk ding. Illustratief voor een neerwaarts schuivende cultuur.