“Glow off” 2013 doe je ook mee?

Foto: Rien Valk

In veel steden tref je door de overheid ondersteunde culturele projecten aan, waar omheen zich in de loop der tijd kleine/particuliere initiatieven vormen. Dat kan in de loop der jaren uitgroeien tot iets groots. Het zgn. “Off circuit”. Denk daarbij aan Avignon en Edinburg. Het begin van ‘Glow off’ is met veel enthousiasme in 2012 gemaakt met drieëntwintig deelnemers. Dit jaar worden er dat natuurlijk nog veel meer! Juist in Eindhoven waar lichtkennis en creativiteit samen komen. Wil je ook meedoen?

Het gaat niet om grote projecten die zijn prachtig maar juist om met eenvoudige middelen in je woonwijk, thuis, in atelier, buurthuis, clubgebouw of vereniging een lichtwerk te creëren.

Dat zou zelfs een kaars voor elk raam kunnen zijn of op calqueerpapier een tekeningen maken en uitprinten die je op de ramen plakt en die je van binnen uit verlicht. Dat kan al met een led blokje of ledreepje van een euro, een energiezuinige SL/PL lamp, een oude diaprojector,beamer, enz. maar ook met de (kerst)feestverlichting die je al in huis hebt. Als je kunt werken met beamer en computer kan je er natuurlijk iets heel bijzonders van maken. Mocht je creatieve ideeën hebben die anderen ook kunnen gebruiken deel ze dan hier met ons.

Geef dit door aan zoveel mogelijk mensen, schrijf er over op Twitter of Facebook en help mee om Glow off naast Glow van alle Eindhovenaren te laten worden.

Glow off, Eindhovenaren laten het licht zien.