registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Uit in Brabant

UitInBrabant.nlUitgaan in Brabant: evenementen, cultuur, theater, festivals en musea

URL

XML-feed
http://www.uitinbrabant.nl/uib/uib/site/Home

Laatste update

7 years 6 weken geleden

dinsdag 4 oktober

00:00
Het STRP-festival in Eindhoven zoekt twee konijnen. De dieren zijn nodig voor een digitaal kunstwerk van kunstenaar Sander Veenhof in november.

maandag 3 oktober

00:00
De Eindhovense PvdA vindt dat het Van Abbemuseum veel meer bezoekers moet gaan trekken. De partij komt deze week met een voorstel om bijna een miljoen euro op het museum te bezuinigen en het Van Abbe de opdracht te geven die korting op te vangen door meer betalende bezoekers binnen te halen.
00:00
Tijdens de John Kraaijkamp Musical Awards 2011 heeft Alex Klaasen uit Waalwijk een Musical Award gekregen voor zijn vertolking van Toon Hermans in de musical Toon. Componist Henny Vrienten uit Tilburg kreeg een award voor de muziek in de musical Petticoat. De Awards werden zondagavond uitgereikt.

dinsdag 27 september

00:00
Stem op jouw favoriete kunstwerk in de openbare ruimte van Brabant.

maandag 26 september

00:00
Zoek op Brabant en je komt meer dan 1500 foto's tegen in de digitale beeldbank die het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) maandagmiddag online zet. De Brabantse collectie bestaat uit onder meer foto's van de kazernes in Oirschot, Budel en Vught en van de luchtmachtbases in Volkel, Eindhoven, Gilze-Rijen en Woensdrecht.

zaterdag 24 september

00:00
In Tilburg ging vrijdag de 21e editie van Tilburg Culinair van start. Op het Willemsplein presenteerden vijftien restaurants uit Tilburg en omgeving zich in gezellig ingerichte partytenten.
00:00
Alle vaartochten in de Binnendieze in Den Bosch zijn afgelast. Dat meldt het Brabants Dagblad. Het water is zo laag komen te staan, dat de boten vastlopen.

donderdag 15 september

00:00
Het kasteel in Gemert is sinds deze week alleen nog toegankelijk voor bouwvakkers en enkele vrijwilligers. Het kasteel wordt flink verbouwd om het aantrekkelijker te maken voor kopers.
00:00
Er zijn wilde dieren losgelaten in de binnenstad van Breda. Tenminste, als je door het scherm van je smartphone kijkt. Voor het aankomende E-Pulse festival is een speciale app gemaakt waarmee je op safari kunt in de stad.

woensdag 14 september

00:00
Het station van Eindhoven vormt vanaf donderdag 29 september drie dagen lang het decor van theater, muziek en literatuur. Tijdens het NS Try Out Festival zullen onder anderen Wouter Hamel, Giovanca en Nick en Simon een live optreden geven.
00:00
Het vernieuwde natuurgebied Plateaux-Hageven ten zuiden van Valkenswaard is bijna klaar. De afgelopen jaren werkten het Nederlandse Natuurmonumenten en zijn Belgische zusterorganisatie Natuurpunt intensief samen om de natuur in het gebied te herstellen.

dinsdag 13 september

00:00
Het vergt een beetje stuurmanskunst, maar de landingsplaats voor aliëns mag er zijn. In het Zuiderpark in Den Bosch is een plek van zestig bij zestig meter ingericht voor bezoekers van 'outer space'.

maandag 12 september

00:00
UitinBrabant.nl en de sites van de UITpunten worden totaal vernieuwd. Achter de schermen wordt hier al maanden hard aan gewerkt en binnen een paar weken kun je het resultaat zelf zien.
00:00
De documentaire Stand van de Sterren van regisseur Leonard Retel Helmrich uit Goirle is officieel gekwalificeerd voor de Oscar voor beste documentaire. Dat heeft producent Scarabee Films zaterdag gemeld.

donderdag 8 september

00:00
In Valkenswaard loopt de corsokoorts hoog op. Zondag trekken namelijk de wagens weer door het dorp.
00:00
Twee jongens lopen, elk met een koptelefoon op, over een weiland in de buurt van Diessen. Rob van Rijswijk en Jeroen Strijbos hebben een iPhone in de hand en wandelen over paden die de boer voor hen in het gras heeft gemaaid.
00:00
Het hoogste punt van het Bossche Museumkwartier is donderdagmiddag bereikt. De bouw ligt hiermee volgens de gemeente Den Bosch op schema.
00:00
De provincie kan het niet maken om geen subsidie meer te verstrekken aan het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Dit schrijft het college van Den Bosch aan Gedeputeerde Staten.
00:00
"Vorig jaar hadden we een stripbeurs in een sporthal. Nu hebben we een Stripfestival." Zo vat organisator Rob van Bavel het samen. Het Bredase Stripfestival komend weekeinde is niet alleen een plek waar oudere jongeren op zoek zijn naar de ontbrekende exemplaren voor hun verzameling.

woensdag 7 september

00:00
Een spannende klus voor de 13-jarige Vajèn van den Bosch uit Ooijen. Zij speelt binnenkort één van de hoofdrollen in de nieuwste musical van De Efteling genaamd 'Droomvlucht'.