registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Eindhoven Regio

Het laatste nieuws uit Zuidoost-Brabant

URL

XML-feed
http://www.ed.nl/

Laatste update

1 jaar 39 weken geleden

dinsdag 14 februari

10:11

NUENEN - Werkzaamheden aan het dak van een woning aan de Tweevoren in Nuenen hebben dinsdagochtend rond 9.30 uur geleid tot brand. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen.†

10:08

KNEGSEL - Wat gebeurt er allemaal in het leven van een carnavalsprins? In een wekelijkse, tiendelige serie gaat Robby Verhagen in op de lusten, maar ook de lasten waar een carnavaleske regent mee te maken krijgt. Verhagen zwaait de scepter in Klein Antwerpen (Knegsel).†

09:56

SOMEREN - Wekelijks vertelt Chris van Seggelen als Prins Chris I hoe het is om prins carnaval te zijn. Hij zwaait de scepter bij CV De Meerpoel in Someren.

09:44

EINDHOVEN - ED-fotograaf René Manders zit het komende jaar Eindhoven op de huid. Hij portretteert mensen in alle hoeken en gaten van de stad. Elke week één of twee portretten en dat een jaar lang. De foto's gaan deel uitmaken van de expositie Honderd, van de jubilerende woningstichting Sint Trudo.

09:35
OPINIE - Dit artikel komt van de hand van Vieve van Dijck. Vieve is een vwo-leerling uit Eindhoven en kreeg de diagnose dyslexie. Toch plaatst zij kanttekeningen bij die diagnose.
07:37

HEEZE-LEENDE - Het grootste deel van de gemeenteraad van Heeze-Leende wil dat de nieuwe woonwijk De Bulders gebouwd wordt. Daarbij speelt ook de langslepende voltooiing van de randweg Heeze een belangrijke rol, die mede als wijkontsluitingsweg gaat dienen.

07:29

Rozen gaan vandaag twee tot drie keer over de kop op de veiling. Bloemisten maken dus toch geen extra winst tot hun grote frustratie. ‚ÄėIk ben blij als ik quitte draai‚Äô.

07:23
EINDHOVEN - Ibrahim uit Eindhoven is negentien. Hij zegt: ,,Ik ben werkzaam als installatiemonteur in heel Nederland, Duitsland en Belgi√ę.‚ÄĚ Een bijna plechtige zin, uitgesproken als het rumoer wat is weggezakt in jongerencentrum De Toeloop in Tongelre.
07:00

DEN BOSCH - Drie mannen staan dinsdagmorgen in de Bossche†terecht omdat zij†worden verdacht van het invoeren van safrol, een grondstof voor het maken van xtc-pillen. Het gaat om twee mannen uit Den Bosch (50 en 32 jaar oud) en een 48-jarige Helmonder.†

03:00

HELMOND -†Een grote verrassing voor Museum Helmond maandag. Stond ineens zangeres Ilse DeLange op de stoep, met een cheque van 340.000 euro van de BankGiroLoterij, waarvan zij ambassadrice is. Dankzij de bijdrage, een primeur voor de Helmondse instelling, kan het museum het kasteel nog aantrekkelijker maken.

03:00
EINDHOVEN - Frans Slangen, voorzitter van KBO-Brabant, prees in zijn column in maandblad Ons wel erg nadrukkelijk 50Plus aan. Het leidde tot gemengde reacties; ook het KBO-bestuur was verdeeld. Een tegengeluid wil het KBO-blad echter niet afdrukken. Politieke onderwerpen zijn nu tot aan de verkiezingen taboe.
03:00
MARIAHOUT - Het Openluchttheater in Mariahout heeft voor komend seizoen 3 grote namen weten te strikken: Racoon, De Dijk, en Martijn Fischer (zingt hits van Hazes). Ook de Volendamse Tribute to the Cats band komt naar Mariahout.

maandag 13 februari

23:21

EINDHOVEN - Je kent het wel: je wilt een paar kunstwerken recht naast elkaar aan de muur hangen, waarbij de bovenkant netjes lijnt. Maar of je nu een spijker of schroef gebruikt: tien tegen een dat de werken zelfs na zorgvuldig meten niet exact lijnen.

23:09

DEN HAAG - NXP is een van de drie winnaars van de Automotive Innovation Award. Oud minister-president Jan Peter Balkenende reikte deze prijs maandagavond uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Louwman Museum in Den Haag. NXP won de prijs voor een radarchip die helpt bij de beeldvorming rondom de auto en de bestuurder kan waarschuwen of de auto zelf kan laten ingrijpen. Het bijzondere aan de chip is dat hij geheel verborgen in de carrosserie zit.

22:49

EINDHOVEN - Philips Lighting heeft eind vorig jaar in alle stilte de kleine Franse lifi-specialist Luciom overgenomen. Inmiddels zijn de medewerkers vanuit Colombelles verhuisd naar Eindhoven en op het hoofdkantoor op de High Tech Campus aan het werk.

22:41

DEURNE -†De bezwaren tegen de nieuwe voorrangsregel bij de uitrit van Knapen Trailers zijn allemaal afgewezen. Een onafhankelijke bezwarencommissie stelt dat het verkeersbesluit van de gemeente Deurne op juiste gronden is genomen.

21:55
BEST - Na de grootscheepse verbouwing in 2016 gaat de gemeente Best dit jaar vrolijk verder met het aanpassen van het centrum. Vooral de Nazarethstraat wordt grondig vernieuwd. Ook bij de Sint Odulphuskapel wil de gemeente herinrichten.
21:41
OERLE -†In dorpscentrum d‚ÄôOuw School in Oerle vond zaterdag de start plaats van de verkoop van de zeventien appartementen in plan Ter Lijnden in Oerle. De bouw door BMV gaat van start zodra 70 procent is verkocht.
21:39

BEST - Bij pakketvervoerder DPD in Best is maandag 36,5 kilo zwaar vuurwerk onderschept door de politie. Het vuurwerk was vanuit Polen†onderweg naar een adres in Nederland.

21:39

BEST - Bij pakketvervoerder DPD in Best is maandag 36,5 kilo zwaar vuurwerk onderschept door de politie. Het vuurwerk was onderweg naar een adres in Nederland.