registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laatste nieuws

Een overzicht van Eindhovens nieuws, ICT nieuws.

vrijdag 20 oktober

15:49
Komende zondag kan PSV tegen Heracles afstand nemen van de directe concurrenten. De klassieker Feyenoord - Ajax staat op het programma. Daarnaast keert Hirving Lozano terug in de selectie van de Eindhovenaren.
Bron: Studio040
15:48
Een vrouw heeft vrijdagmiddag bij de Albert Heijn aan de Limburglaan in Eindhoven een hekwerk geramd. Ze raakte onwel op de parkeerplaats en reed voorwaarts tegen een hek.
Bron: Studio040
14:48
Een man die gevlucht was uit de Penitentiaire Inrichtingen (PI) in Vught, is opgepakt in Eindhoven. Zondag liep hij weg van de gesloten afdeling van de Forensisch Psychiatrische Afdeling van het GGZ-Zorgpark in Vught en werd hij als vermist opgegeven.
Bron: Studio040
14:04
Kolonel Elanor Boekholt-O'Sulivan is genomineerd als Overheidsmanager van het Jaar. De Commandant van Vliegbasis Eindhoven is één van de drie kandidaten voor de titel.
Bron: Studio040
13:07
De Bergstraat ziet er vrolijk uit tijdens de Dutch Design Week (DDW). Alle bomen en palen in de straat zijn gedurende de week gehuld in een gekleurd breiwerk.
Bron: Studio040
12:17
De Singapore Food Fair komt naar Eindhoven. Liefhebbers van de Aziatische keuken kunnen tijdens het evenement de Oosterse keuken proeven en beleven.
Bron: Studio040
12:02
Berend van de Donk is zesde geworden op het 'WK voor beroepen'. De Geldroppenaar behaalde zijn WorldSkills Medal of Excellence tijdens de wedstrijd Mobiele Robotica.
Bron: Studio040
11:47
Vijf elektronische autootjes van Ergon zijn speciaal voor de Dutch Design Week (DDW) bestickerd. De schoonmaakwagentjes zijn beplakt met een bepaalde folie die kleuren weerspiegelt uit de omgeving. Ze rijden met een soort grote diamant op het dak door Eindhoven.
Bron: Studio040
11:46
Het gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam dat gisteravond ontruimd en gesloten is, moest dicht omdat er eenzelfde vloerconstructie is gebruikt als bij de nieuwe parkeergarage van Eindhoven Airport. Die stortte in mei van dit jaar gedeeltelijk in.
Bron: Studio040
10:47
Honderd verschillende kunstwerken die een kijkje geven in de toekomst of in ieder geval hoe de ontwerpers het zien. Op de 8e en 9e verdieping van het Veemgebouw is dat te zien tijdens de Dutch Design Week.
Bron: Studio040
07:53
Bij een huis op het Bogardeind in Geldrop is gisteravond een heg afgebrand. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning.
Bron: Studio040

donderdag 19 oktober

17:40
De afslag van de Leenderweg richting de Roostenlaan geeft al een aantal jaar verwarrende en gevaarlijke situaties. Want wie heeft er nou voorrang?
Bron: Studio040
14:46
Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft Statenleden van de provincie Noord-Brabant uitgenodigd op werkbezoek. Dat doet de gemeente na de 'harde woorden' vanuit de provincie tegenover Nuenen.
Bron: Studio040
11:19
Sinterklaas komt dit jaar in Eindhoven aan op het Eindhovens Kanaal. Een dag later maakt hij ook een uitstapje naar Acht.
Bron: Studio040
11:11
De TU/e is flink gestegen op de wereldranglijsten voor de vakgebieden Engineering & Technology en Computer Science. De universiteit hoort in die vakgebieden bij de achttien beste Europese universiteiten.
Bron: Studio040
10:44
De Eindhovense talkshow SPAM stopt er tijdelijk mee. Op weg naar het nieuwe seizoen besluit de redactie om de handdoek even in de ring te gooien, omdat de bezoekersaantallen flink zijn teruggelopen.
Bron: Studio040
10:09
Vier vrijwilligers van de stichting VPTZ hebben gisteravond een onderscheiding gekregen voor hun werk. Voor de stichting Vrijwillige Palliatieve ThuisZorg Eindhoven staan zij terminale patiënten en hun naasten bij in de laatste levensfase.
Bron: Studio040
07:53
Na maanden van verbouwing is de oude energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven af. Tijdens de Dutch Design Week gaat het gebouw open en is het 'Powerhouse' van Eindhovens designbureau Van Berlo een feit.
Bron: Studio040

woensdag 18 oktober

18:16
De Eindhovense PvdA-fractie is op zoek naar een alternatief na de afschaffing van het middagzwemmen bij zwembad de Tongelreep. Dit naar aanleiding van de handtekeningenactie van zwemmers.
Bron: Studio040
17:26
Een anderhalve meter lange worst gemaakt van oesterzwammen. Het is een idee van ontwerper Doreen Westphal. Ze onthult de worst tijdens de Dutch Design Week.
Bron: Studio040