registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Nieuws uit de media

donderdag 19 oktober

10:44
De Eindhovense talkshow SPAM stopt er tijdelijk mee. Op weg naar het nieuwe seizoen besluit de redactie om de handdoek even in de ring te gooien, omdat de bezoekersaantallen flink zijn teruggelopen.
Bron: Studio040
10:09
Vier vrijwilligers van de stichting VPTZ hebben gisteravond een onderscheiding gekregen voor hun werk. Voor de stichting Vrijwillige Palliatieve ThuisZorg Eindhoven staan zij terminale patiënten en hun naasten bij in de laatste levensfase.
Bron: Studio040
07:53
Na maanden van verbouwing is de oude energiecentrale op Strijp-T in Eindhoven af. Tijdens de Dutch Design Week gaat het gebouw open en is het 'Powerhouse' van Eindhovens designbureau Van Berlo een feit.
Bron: Studio040

woensdag 18 oktober

18:16
De Eindhovense PvdA-fractie is op zoek naar een alternatief na de afschaffing van het middagzwemmen bij zwembad de Tongelreep. Dit naar aanleiding van de handtekeningenactie van zwemmers.
Bron: Studio040
17:26
Een anderhalve meter lange worst gemaakt van oesterzwammen. Het is een idee van ontwerper Doreen Westphal. Ze onthult de worst tijdens de Dutch Design Week.
Bron: Studio040
16:58
Actiegroepen uit de regio Eindhoven zetten zich in voor het belang van goed fietslicht. Zeker nu de donkere maanden er weer aan komen. Met het Veilig Verkeer Nederland-pakket gaan ruim achthonderd vrijwilligers dertigduizend fietsen controleren in de regio.
Bron: Studio040
15:13
Het voormalige V&D-pand in Eindhoven is tijdens de Dutch Design Week tijdelijk weer geopend voor publiek. Het platform Modebelofte toont daar werk van jong talent.
Bron: Studio040
14:18
Het internationale bokstoernooi 'Box Cup' komt dit weekend naar Eindhoven toe.
Bron: Studio040
12:31
De Maleisische minister van Internationale Handel Mustapa Mohamed brengt vrijdag een bezoek aan Eindhoven. Hij wil hier met eigen ogen zien hoe de Brainport zich heeft ontwikkeld tot bekende hightech-regio.
Bron: Studio040
12:17
In Vershal het Veem op Strijp-S wordt vandaag de eerste pindakaaswinkel van Zuid-Nederland geopend. Het is een pop-up winkel met allerlei verschillende soorten pindakaas. En ze zijn allemaal biologisch.
Bron: Studio040
12:05
Duizenden jaren geschiedenis komen voorbij in zeven kunstwerken op de muren van een fietstunnel in de Eindhovense wijk Blixembosch. Al ruim drie weken zijn de mannen van ontwerpbureau Studio Giftig in de weer en vrijdag moet het af zijn.
Bron: Studio040
09:52
De film 'Pestkop' van oud-Eindhovenaar Sjoerd de Bont gaat morgen in première.
Bron: Studio040
09:41
Op de Heerbaan in Eindhoven is vanochtend een motorrijder gewond geraakt. Hij klapte met zijn motor tegen een boom.
Bron: Studio040
09:31
Een 46-jarige man uit Geldrop moet 3,5 jaar de cel in voor seksueel misbruik van zijn stiefdochter. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.
Bron: Studio040
07:29
Bij een ongeval op de A2 bij Eindhoven is gisteravond iemand gewond geraakt. Een auto reed achterop een caravan.
Bron: Studio040

dinsdag 17 oktober

17:24
Dansen met Parkinson, een nieuwe danscursus in Eindhoven. Met een speciaal ontwikkelde manier van dansen komen mensen met Parkinson en hun mantelzorgers in beweging.
Bron: Studio040
16:54
De grootste spellenbeurs van Nederland komt volgende maand naar Eindhoven. In het weekend van 11 en 12 november kunnen liefhebbers meer dan 200 kaart-, miniatuur- en gezelschapsspellen spelen.
Bron: Studio040
14:34
De tunnel op de Oersebaan richting Eindhoven Airport is veranderd in een felgekleurd kunstwerk.
Bron: Studio040
12:28
De fietsbrug die door een 3D-printer op de TU/e in Eindhoven is geprint, is in gebruik genomen in Gemert. Het volgende project met 3D-printen staat alweer op de planning: huizen in Eindhoven.
Bron: Studio040
11:33
De MediaMarkt in Eindhoven centrum begint een 'uitzendbureau' voor banen met robots. Tijdens Dutch Design Week kunnen bezoekers een test doen om te kijken op wat voor manier robots hun werk makkelijker kunnen maken.
Bron: Studio040