Starten met wordpress

Welkom op Wordpress FAQ van de Digitale Stad Eindhoven. Deze pagina gaat over hoe je een begin maakt met een Wordpress blog. Voor een overzicht over Wordpress en bloggen kun je het bericht ‘Introductie Wordpress op DSE‘ lezen.

Registreren en installeren

Om te beginnnen moet je een account hebben bij de Digitale Stad Eindhoven. Registreer je voor een account.

Nadat je je hebt aangemeld log je in op de homepage van de Digitale Stad Eindhoven en ga je naar ‘Mijn account”.

installeren

Na het installeren van Wordpress zullen de beheeropties veranderen in Weblog (wordpress) verwijderen en Weblog (wordpress) beheren. Via de beheer link kom je terecht in het administratie gedeelte van Wordpress.

Wat dan?

Als het goed is heb je het ‘dashboard’ van je blog gevonden. Je kunt nu je blog titel en beschrijving wijzigen door op Instellingen -> Algemeen te klikken in het menu aan de linker kant. Bekijk het bericht ‘Algemene instellingen‘ voor meer informatie.

WordPress gebruiken voor een website

Misschien wil je met een blog beginnen of misschien wil je Wordpress gebruiken als je website. Als je Wordpress wilt gebruiken voor een website, dan kun je een statische voorpagina maken. Bekijk het bericht ‘Front page‘ voor meer details. Daarna zul je pagina’s willen maken in plaats van berichten. Lees het bericht ‘Bericht vs. pagina‘ voor meer informatie over de verschillen tussen deze twee.

Start met schrijven!

Voor het maken van een nieuw bericht, ga je naar Berichten -> Nieuw bericht op je dashboard of je gebruikt de knop Nieuw bericht bovenin het administratie gedeelte. Zie je op je blog een bericht met ‘Not found’ of ‘Niet gevonden’ dan is dat omdat je nog geen berichten hebt geplaatst.

Start met schrijven! Voeg tags en categorie├źn toe en verzamel bezoekers.

Comments are closed.