Waarom staan er Engelse woorden op mijn website?

Een thema bestaat uit een aantal bestanden waarbij een groot gedeelte uit PHP bestaat. Als je het thema bekijkt zul je er misschien niet bij stil staan dat de achterliggende code bepalend is voor wat jij ziet en wat je met je thema kunt doen.

PHP is behoorlijk complex en niet alle makers van thema’s werken hetzelfde. Zo onstaan er dus goede maar ook slechte thema’s. In de betere thema’s is er gebruik gemaakt van dusdanige php code dat deze vertaald kan worden door middel van een aantal vertaal bestanden. Helaas zullen deze bestanden wel zelf moeten worden gemaakt met daarin de Nederlandse taal. Bij de slechtere thema’s is de gebruikte PHP niet vertaalbaar dus zal eerst de PHP moeten worden aangepast en vervolgens moeten  de vertaal bestanden moeten worden gemaakt.

Wij doen ons best om de thema’s zo goed mogelijk aan te bieden, maar je zult begrijpen dat hier veel werk in gaat zitten.

Bericht vs. Pagina

Er zijn een aantal verschillen tussen berichten en pagina’s in je Wordpress blog. (meer…)

Front pagina

Met de standaard blog instellingen laat je front pagina (start pagina) van je blog je laatste berichten zien. Je kunt dit veranderen zodat je lezers een statische poagina zien. (meer…)

Uploaden van bestanden

Foto’s zijn een geweldige manier om je blog iets extra’s te geven en ze toevoegen en beheren is heel makkelijk. (meer…)

FTP toegang

We staan FTP (File Transfer Protocol) toegang niet toe bij een Wordpress blog op DSE. Als je afbeeldingen of documenten wilt uploaden, kijk dan eerst welke bestandstypen zijn toegestaan om er zeker van te zijn dat dit bestandstype is toegestaan. (meer…)

Een thema kiezen

Een Wordpress thema is een collectie van bestanden die samen een grafische interface produceren met een onderliggend ontwerp voor een blog. Wordpress bij DSE heeft een collectie van thema’s die je makkelijk kunt bekijken en activeren vanuit Weergave -> Thema’s op je dashboard. (meer…)

Gebruikersnaam wijzigen

Je kunt je DSE Wordpress gebruikersnaam niet wijzigen. Wat wel kan is de naam wijzigen dat je ziet als je een bericht schrijft of reageert. (meer…)

Nieuw bericht en schermopties

Als je naar het scherm kijkt voor het schrijven van een nieuw bericht dan zal het er standaard ongeveer als volgt uitzien. (meer…)

Blog dit

Blog dit is een ‘bookmarklet’ wat een leuk woord is voor een klein programaatje dat in je browser draait en je toe staat om tekst, afbeeldingen en videos te ‘grijpen’ / knippen van het internet en het in een bericht op je blog te plaatsen. (meer…)

Turbo

Als je gebruik maakt van je administratie gedeelte of dashboard moet je browser bestanden downloaden om alles te laten werken. Soms duurt dit even en dat kun je veranderen door gebruik te maken van de Turbo tool. (meer…)

Volgende pagina »