OSJE presenteert

Sonic Blast Big Band

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Efkes Anders Jasskapel en Gretsch combo

Foto's door Rob Storm van Leeuwen

Wat een genoeglijke middag was het weer bij OSJE. Een dubbelconcert ter viering van het nieuwe jaar 2017.

Allereerst de Efkes Anders Jasskapel, die met hun enthousiasme de handen weer op elkaar kregen. Wat minder gebruikelijke nummers, maar ook echte standaards, en alles met veel routine gebracht. Invaller Karel de Jong op klarinet en altsax was een aanwinst, zeker ook omdat Joop er niet was. Ook de anderen speelden met veel gevoel en kennelijk plezier: Willem Weijts op trompet, Flip Bastian trombone, Peter Alewijns tenorsax, en natuurlijk de uitgebreide ritmesectie: Donna Magermans banjo, Jan Fuchs sousafoon, Ben de Bont snaredrum, Lene Frandsen basedrum en de bijzondere wasbordspeler Ernest Mbonani, die ook een paar zangnummers voor zijn rekening nam, naast enkele zeer speelse wasbordsolo’s. Trouwens ook de andere ritme-instrumenten soleerden van tijd tot tijd. Heel verfrissend.

En daarna was de beurt aan Gretsch Swing Combo. En swingen deed het! Voor een niet gering deel kwam dat voor rekening van Jaap van Arkel met zijn tenorsax. Wat een heerlijke muzikant is dat toch! Hij verving de fluitiste en deed dat met verve. Het pianospel van Rob van Heelsbergen is altijd een stevige basis en ook de stuwende bas van Gert Reintjes mocht er zijn. Fred Gündlach toonde zich een getalenteerd slagwerker en als Monique Tomeï haar professionele zang toevoegde, kon men niet beter wensen. Heel andere jazz dan Efkes Anders ten gehore bracht. Ook een aantal bossanova’s, houdt u ook zo van dat ritme?

Kortom, weer een middag om met genoegen op terug te kijken. Zo mogen er meer komen!

En die komt er ook. 5 februari de Sonic Blast Bigband. Tot dan.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

8 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Efkes Anders Jasskapel en Gretsch combo
5 feb 14:00 – 17:00 Sonic Blast Big Band
5 maa 14:00 – 17:00 Herringtown Jazzband
2 apr 14:00 – 17:00 Never Mind Jazzband: 40 jarig jubileum
7 mei 14:00 – 17:00 Feigeli Prisor Jazzband Gipsy Jazz
21 mei 14:00 – 17:00 Kalishnikovs (onder voorbehoud)

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.