Sjoelen voor Goede Doelen

Vrijdag 27 maart organiseert Stichting Bambale 'Sjoelen voor Goede Doelen'. In het jongerencentrum Todo in Best kunnen deelnemers als team of individueel sjoelen voor goede doelen én leuke prijzen. Dat alles in een Congolees getinte ambiance met muziek en gratis hapjes. Tussen 19:30 en 20:30 kun je beginnen met sjoelen. Entree: 15€ per persoon. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het gezondheidsproject Kisantu. Om kansen te kunnen benutten is een goede gezondheid immers essentieel. Daarom zetten we ons hiervoor in: drinkwater, schoon sanitair, voorlichting op school en in de wijk, goede kraam- en kinderzorg voor de kinderen en hun ouders in de arme wijken van Kisantu. Prima doelen om voor te sjoelen dus! Uw steun is hard nodig en bijzonder welkom! Inschrijven via

Activiteiten 2015:
» Statiegeldactie Plus Erwin Kenter
» Wereldwinkel Eindhoven
» Sjoelen voor Goede Doelen
» Beursvloer Best Oirschot 2015
» Boekenbeurs Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch

Activiteiten 2014:
» Studieopdrachten
» Statiegeldactie bij Plus Erwin Kenter in Best voor gezondheidsprojecten

Activiteiten 2013:
» Platformdag Missionaire Oversten
» Statiegeldactie bij Plus Erwin Kenter in Best voor onderwijsprojecten start 10 juni
» Africa Development Award
» Kunstkamers in de Bergen 2013
» Natuurmarkt Helmond
» 26 mei:Afrikaviering
» Lezingen Remonstrantse Kerk

Beursvloer Best Oirschot 2015

De Beursvloer heeft een netwerkfunctie en is een plaats waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, om op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) partners van elkaar te worden en zo samen maatschappelijke projecten te realiseren. Stichting Bambale doet ook dit jaar mee met dit initiatief.

Wereldwinkel Eindhoven

Vanaf 10 april is er een expositie van de projecten van Stichting Bambale te zien in de Wereldwinkel Eindhoven, Hoogstraat 275. Zaterdag 18 april organiseert Bambale een creatieve workshop waaraan bezoekers kunnen meedoen. U bent van harte welkom! De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de gezondheidsprojecten in Kisantu.

Statiegeldactie 2015

In de maand november wordt een statieactie gehouden bij de Plus supermarkt Erwin Kenter in Best. De klanten wordt gevraagd hun statiegeldbonnetje te doneren voor de gezondheidsprojecten van Stichting Bambale.

Boekenbeurs Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch

Van vrijdag 30 januari t/m zondag 1 februari organiseert de Vincentiusvereniging haar jaarlijkse boekenbeurs in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Behalve boeken worden er ook platen, cd's, dvd's etc. tegen spotprijzen verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar verschillende goede doelen waaronder het opknappen van het gezondheidscentrum OMECO in Kisantu.

Studieopdrachten

Bambale helpt graag studenten en scholieren bij studieopdrachten. Voor schooljaar 2014-2015 doen Laura Kruik en Elina Claessens van 4VWO, Sint-Odulphuslyceum in Tilburg een onderzoek naar onderwijs in Congo. Dorien Vanquaethoven, studente Voedings- en Dieetkunde van de universiteit Leuven, had veel aan informatie van Bioly en Gerda voor haar Bachelorverslag: Preventie en behandeling van ondervoeding bij zwangere vrouwen en kinderen in kisantu: op zoek naar een geschikte gezondheidsvoorlichting verkennende literatuurstudie deel 1.

Statiegeldactie 2014

Van 14 juli - 10 augustus hebben vele klanten van supermarkt Plus Erwin Kenter hun statiegeldbonnetje gedoneerd voor de gezondheidsprojecten van Stichting Bambale. De klanten reageren enthousiast en hebben samen meer dan 200 Euro gedoneerd!

Statiegeldactie Plus Erwin Kenter

Van 17 juni - 15 juli worden de klanten van supermarkt Plus Erwin Kenter gevraagd hun statiegeldbonnetje te doneren voor de onderwijsprojecten van Stichting Bambale. De klanten reageren enthousiast en hebben samen meer dan 250 Euro gedoneerd!

Africa Development Award

8 juni heeft het Sierra Leone Development Fund de Africa Development Award toegekend aan Stichting Bambale. The ADA award celebrates/rewards individual, organization, foundation & institution that contribute, collaborate or work toward the development of Africa.

Kunstkamers in de Bergen

Zaterdag 15 juni werkt Stichting Bambale mee met de Kunstkamers in de Bergen. Op dit leukste kleinschalige kunst- en cultuurevenement van Eindhoven heeft Stichting Bambale op zaterdag van 13.00 - 21.00 uur de hapjes verzorgd. U bent van harte uitgenodigd dit gezellige evenement te komen bezoeken en te genieten van Eindhovense kunst onder genot van een Congolees oliebolletje!

Natuurmarkt Helmond

Op 2 juni stond Stichting Bambale met een informatiekraampje op de Natuurmarkt in het stadswandelpark de Warande in Helmond. Deze markt wordt jaarlijks georganiseerd door de imkervereniging in Helmond die het Bambale bijenproject hebben ondersteund. In tegenstelling tot vorig jaar toen de regen met bakken uit de hemel viel, liet het zonnetje zich dit jaar eindelijk eens zien. Het was gezellig druk en de Congolese oliebolletjes vonden gretig aftrek!


Lezingen Remonstrantse Kerk

Maart: zondag 3, 10, 17 en 24 maart verzorgden bestuursleden van Stichting Bambale lezingen in de kerk van de Remonstrantse Gemeente Eindhoven, Dommelhoefstraat 1a te Eindhoven. De opbrengst van de collecte tijdens deze vieringen komt ten goede aan drinkwaterprojecten in Kimpemba.


Terug naar boven