registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Doe mee met Tibetaanse Kum Nye Yoga & Meditatie

Vanaf donderdagavond 2 februari biedt Nyingma Centrum Nederland in centrum Yogatrainer, aan de Marconistraat 2B te Eindhoven, wekelijks anderhalf uur Kum Nye Yoga & Meditatie aan. De reeks bestaat uit 12 keer, van 2 februari tot en met 20 april, van half acht tot negen uur, en kost 140 euro. Het is mogelijk de eerste keer als proefles te gebruiken. Kosten daarvan zijn 10 euro. De lessen worden gegeven door Monique Verschuuren.

EXTRA Poëziepodium van de PoezieClub Eindhoven in Eindhoven

Deze week is de ‘Week van de Poëzie’. De PoëzieClub Eindhoven heeft al diverse podia achter de rug. Ons laatste podium was in café-restaurent Barney’s. Eerder stonde we die dag in de bibliotheek. Inmiddels hebben we een andere vaste locatie gevonden in kunstcafé Café Malle Abbe aan het Stratumseind (nabij de brug over de Dommel).
De kastelein wil graag meedoen in de Poëzieweek. We hebben besloten de vraag te honoreren en houden a.s. zaterdagavond vanaf 20.00 uur een ontmoetingspodium voor dichters en schrijvers van korte verhalen.

Jazz in de regio

/~nieuws/pics/osje.jpg

Zondag 29 jan 15:00 uur: JOSINE VAN OCH COMBO
'Kempenjazz'
Locatie: 'Kunstkeuken', Markt 23 in Valkenswaard
Toegang: gratis
Website: www.kempenjazz.nl

Poezieweek 2017 in de etalage van Boekhandel van Piere

Een affiche van een van haar kunstwerken met enkele kleine werkjes van Leonie Maréchal, met woordkunst van haar broer Pierre is t/m 8 februari te zien in de etalage bij Boekhandel van Piere.

Schaatsen bij de eenden op de karpendonkseplas

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Of het ijs al echt dik genoeg was blijft de vraag maar een stuk of tien liefhebbers waren afgelopen zondag op het ijs te vinden. Jammer dat het vandaag wat gesneeuwd heeft en de temperatuur nu even boven nul is.

Film bij Omslag: 'De bewoners van Ecotribe Teuge'

Aanstaande vrijdag 27 januari vertoont Omslag de film 'De bewoners van Ecotribe Teuge'. Ze vertellen over hun dagelijkse manier van samen wonen, leven en werken op een voormalig militair terrein, dat zij in 2001 in gebruik namen om er een andere manier van leven vorm te geven: zonder elektriciteits-, gas- en wateraansluitingen, maar 'off the grid', dus op eigen kracht.

GEDICHT: De oceaan in de golf

Een gedachte brak
en dreef af,
ontankerd, onvoltooid,
zag zon en horizon nooit.
Een open einde,
ontbrekend doel.

Open repetitie Popkoor Sway op 13 Februari

/~nieuws/pics/sway14.jpg

Popkoor Sway is een gezellige club, die lekkere popmuziek maakt, in een eigen jasje gegoten door muzikaal leider Gerard de Graaf. De groep bestaat uit zo'n 23 zangers en zangeressen en een stevige 5 mans band. Het repertoire varieert van rustige nummers zoals All of me, Bad Day en Angels tot meeswingers zoals Sex Bomb, Disco Inferno en Nothing ever hurt like you. De combinatie van een niet al te groot koor en een goede band geeft de groep een heel eigen sound.

De Jaarcijfers (2016) van het weer in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Na 8 maanden stilte ga ik nu toch weer eens iets over het Eindhovense weer melden. De hoeveelheid werk die voor het bijhouden van het weer noodzakelijk is werd me in mei vorig jaar iets te veel en ik besloot helemaal met het weer te stoppen. Ik was al meer dan 20 jaar bezig met het registreren van het weer maar vooral in de laatste jaren begon het op serieus werken te lijken.

Help Wandert van Zwol met zijn strijd tegen MS

Om Wandert van Zwol uit Eindhoven te helpen met zijn strijd tegen MS is er een stichting voor hem opgericht. De stichting heet Hello Wandert, goodbye MS, en heeft tot doel om €40.000,- in te zamelen zodat Wandert een HSCT behandeling kan ondergaan in India. In Nederland is deze behandeling niet beschikbaar voor MS patiënten en wordt ook niet vergoed door een zorgverzekering.

FRITS ACHTEN van het C.K.E. opent de B.K.T. EXPOSITIE : KERAMIEK 2017

/~bkt/images/Collage 2017.jpg

In het weekend van 28 en 29 januari 2017 houdt de vereniging Beoefenaars Keramische Technieken (kortweg BKT) de jaarlijkse overzicht tentoonstelling in haar Atelier aan de Lindenlaan 1b te Eindhoven.

Woensdag 25 januari viert de PoezieClub Eindhoven Poeziedag

‘Ik ben die buitenlandse namen moe,
Want er ontstaat vaak spraakverwarring door:
Laatste stelde iemand zich als Ivan voor
En in m’n onschuld vroeg ik: “I van hoe”?” ’

Nog een paar dagen Elfstedentocht koorts?

/~nieuws/pics/vorstdiagryrno.jpg

De temperatuur gaat flink onder nul en dus wordt er weer heel veel over de Elfstedentocht gepraat op de TV. Mooi als die weer eens gereden kon worden. Maar...

Reünie basisschool Floralaan op zaterdag 8 april 2017

/~florareunie/oude-gebouw-thumb.jpg

Basisschool Floralaan bestaat 75 jaar! Meld je aan voor de reünie op zaterdag 8 april 2017 via www.dse.nl/~florareunie !

Informatieavond in Best over Nationaal ZorgFonds

De SP-werkgroep Best organiseert op vrijdag 20 januari een openbare informatieavond over een Nationaal ZorgFonds in buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1 in Best. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. Prominent spreker is Tweede Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven.