registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

19 t/m 26 november 2016 tentoonstelling fotoclub 't Karregat

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Wat hebben een kop koffie en een titel van een boek of gedicht gemeen bij Fotoclub 't Karregat?

Evoluon op eenzame hoogte

/~nieuws/pics/Evoluon op eenzame hoogte.jpg

Vandaag grasduinde ik wat over het wereldwijde web en vraag me niet hoe, maar ik stuitte op een bijzondere documentaire. De Bulgaarse communistische partij moet fotomateriaal van ons Evoluonneke gezien hebben...

Concert "10 jaar de Graaf van Sway"

/~nieuws/pics/sway16.jpg

Popkoor Sway staat 10 jaar onder muzikale leiding van Gerard de Graaf en viert dit met een jubileumconcert, in de Cacaofabriek te Helmond zo 06 nov 2016 - 15:00-18.00 uur m.m.v. Popband BEEZ en Freek de Graaf/Nienke de Graaf.

Glaspoort Monument onthuld op strijp S

foto: K.Pesch

foto: K.Pesch

Oud werknemers van Philips onthulden gezamenlijk het monument nabij de oude glaspoort ingang. Duizenden zijn hier zes of vijf dagen in de week naar hun werk gegaan op strijp S. Karel Pesch die ook op strijp S gewerkt heeft maakte er deze foto's van.

Weer tijd voor voor erwtensoep?

De prei wordt geoogst foto: Rien Valk

De prei wordt geoogst foto: Rien Valk

Na een mooi herfstwandeling langs de dommel, een tussenstop met trappist bij de Kruik in Nederwetten weer terug naar huis voor een stevige kop zelfgemaakte erwtensoep waarin de prei niet mag ontbreken.

Mijn kunstliefde is betrekkelijk

/~nieuws/pics/tademafrmuseum.jpg

Mijn kunstliefde is betrekkelijk. Daarom is een advertentie als deze die ik onlangs van de BankGiroLoterij ontving - De Nederlands-Britse schilder Sir Lawrence Alma-Tadema bracht de klassieke oudheid op prachtige wijze tot leven. Meer dan tachtig van zijn schilderijen zijn nu te zien in het Fries Museum - niet aan mij besteed. Te ver weg.

Onder 't Luifeltje: Aflevering 8 met Jean-Paul Marsman

/~jozefbloks/images/jozef-2b.jpg

Schrijvend kunstenaar Jozef Bloks presenteert samen met zijn vrouw - hoedenontwerpster Caroline de Roy van Zuydewijn - een nieuw project 'Onder 't Luifeltje', waarin zij allerlei mensen interviewt met een eigen verhaal. Iedere vrijdagavond wordt er op YouTube een nieuwe aflevering uitgezonden.

Filmvertoning 'Offline als luxe' bij Omslag

Willen we wel overal en altijd online zijn? Omslag vertoont vrijdag 28 oktober de documentaire 'Offline als luxe'. Volgens sommigen is offline kunnen zijn niet zozeer een luxe, maar een noodzaak. De film begint om 20.00 uur bij Omslag, Hoogstraat 301A in Eindhoven. Vooraf aanmelden.

Derrel Niemeijer 1977-2016

Hij verlaat ons niet,
hij gaat voor en wij
zullen volgen.

Kunstroute Kleine Berg

/~nieuws/pics/krkleineberg.jpg

Van zaterdag 22 oktober tot en met zondag 30 oktober is op de Kleine Berg een kunstroute. Een wandeling langs 20 etalages waarin 15 Brabantse kunstenaars hun werk tonen.

GEDICHT: Vuurspuwer (voor Derrel Niemeijer)

(voor mijn maat Derrel Niemeijer. Derrel, neo-beatnik dichter en performer, nachtburgemeester van Eindhoven, is op 13 oktober 2016 overleden en dit is mijn eerbetoon. Bedankt voor alles, Derrel.)

Slapeloosheid
en gemors van woorden.
Een toevallig geplande ontmoeting
triggert overdoses herinneringen

Zondag 16 oktober houden de dichters van de PoëzieClub Eindhoven wederom literair open podium

Deze keer is het thema ‘ZIN OF WAANZIN’
Eetcaféé Barney’s, Stationsplein 2, 5611 AB Eindhoven. Het literair podium vangt aan om 14.00 uur.
Meedoen? Aanmelden op poezeclub.eindhoven@gmail.com. Of op pmarechal@online.nl . Of tijdig vooraf aan het podium melden bij de presentator.

Jazz-Kerkdienst met de Efkes Anders Jasskapel

De dienst in de Sint Petrusbasiliek in Oirschot wordt op zondag 9 oktober opgeluisterd met jazzmuziek door de Efkes Anders Jasskapel. Op het programma staan gospelsongs (godsdienstige liederen), in jazz-stijl vertolkt.

Film bij Omslag over biodiversiteit met Vandana Shiva

In de aanloop naar het Monsanto Tribunaal en Wereldvoedseldag vertoont Omslag op vrijdag 30 september de film 'Web van het leven', met Vandana Shiva.