registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

G1000 werkgroep communicatie onderzoekt mogelijkheden CityBeacons

/~nieuws/pics/citybeacon1.jpg

De stadsbakens worden nu voornamelijk in het centrum geplaatst. De G1000Eindhoven werkgroep gaat morgen in overleg over de mogelijkheid om deze zuilen te plaatsen in de kleinere winkelcentra in de wijken zodat de gemeente ons ook daar sneller kan informeren. Een mooi voorbeeld van informatieverbetering zijn de groenbakken die in de afgelopen maanden tevergeefs aan de straat werden gezet.

ZONDAG 26 MAART GROTE ATELIERVERKOOP

Te koop schilderijen uit diverse periodes en van projecten tegen lage prijzen. Atelier Aanschot, Ella Fitzgeraldlaan 88/ hoek aanschot Eindhoven Blixembosch-oost van 12.00-17.00 uur info. 06 53915620

De wintercijfers van 2017 (en meer) voor Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De afgelopen winter in Eindhoven is kort samen te vatten tot zonnig, droog en aan de zachte kant.Het wintergemiddelde is uitgekomen op 3,4 °C en dat is net iets boven normaal.

GEDICHT: Anna danst

Anna danst,
vallende engel,
smeulende vleugels,
en ik,

niet beschikbaar

Zonnepanelenactie 040energie

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Dit jaar zijn de prijzen van de panelen gedaald: het is dus extra aantrekkelijk om mee te doen. Er zijn informatieavonden door de hele stad tussen 20 maart en 6 april.

12 maart Literaire middag met redacteuren van Tijdschrift "nY"

De stichting voor literatuur Man in de Maan organiseert op zondag 12 maart een middag over en met de mensen van "nY", een literair tijdschrift, dat beschouwd kan worden als de voortzetting van het Vlaamse Yang. Met elkaar in gesprek gaan: Annelie David, gespreksleider, Matthijs de Ridder en Frank Keizer. Na de pauze lezen zij alle drie eigen werk voor. Kortom een middag voor literaire fijnproevers.

GEDICHT: De engelbewaker

Een teckel trekt een vrouw
langs de vijver in het park;
zij remt hem af.

Terugvinden (Goethe)

Momenteel schrijf ik weinig op DSE, soms wel op Facebook. Ben vooral bezig met het herdichten van de - merendeels onbekende - liederen van Fanny Mendelssohn-Hensel, de oudere zus van Felix, beiden vrij jong gestorven in 1847.

Literair open Podium 19 maart in het kunstcafe Malle Abbe

In deze herfst van jou
gaan gedachten dwarrelen
als van bomen vallend blad
een boom die afbladdert

19 en 26 maart open atelierdagen/ Atelier Aanschot

Beeldend kunstenaar Leonie Maréchal is bekend om haar schilderijen die geïnspireerd zijn door natuur en zij werkt dit uit op een verstilde en een expressieve manier.
Om ruimte te maken, zijn er schilderijen uit diverse periodes en projecten te koop.

"DE CLOWN VOORBIJ" maart 2017 in het theater van Arno Huibers

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Het is 14 maart 2023. Een oudere acteur zit achter zijn bandrecorder zoals ieder jaar met zijn verjaardag en luistert naar ingesproken teksten uit het verleden. Hij herleest verloren gewaande brieven. Zo herbeleeft hij zijn chaotische keuzes in de liefde als niet meer dan vluchtige passages. Een brief van zijn vader brengt hem naar zijn 24ste verjaardag toen alles in zijn leven veranderde. Hij ondergaat opnieuw zijn keuze voor het theater en zijn grote liefde voor de clown. Hij hoopt met deze herbeleving zijn angst voor de toekomst nog even voor zich uit te spelen.

Februari 2017 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De maandcijfers van het Eindhovense klimaat laten zien dat februari 2017 opnieuw een te warme maand was. De gemiddelde temperatuur is uitgekomen op 5,6 graden tegen een langjarig gemiddelde(norm) van 3,3.

Theoloog des vaderlands komt naar Eindhoven

Janneke Stegeman, in de midzomernacht van 2016 voor een jaar gekozen als theoloog des vaderlands, komt naar Eindhoven.
Ze zal voorgaan in de viering van Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven (SOVE) op zaterdag 4 maart om 18.30 uur in de Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3 in Eindhoven.