registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Eindhoven april 2017.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De maand april 2017 in Eindhoven was koud en niet al te nat.

GEDICHT: De massa aan de kassa

De avonturen in de avonduren
uitgespeeld, gespeend van echt bloed.
Aderen van toeschouwers zwellen,
hun gewicht stijgt als bloeddruk.
De wedstrijd in het stadion zwelt.

Lentetentoonstelling 'INSPIRATIE' van Kek-040! (kollektief Eindhovense Kunsten)

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Thema tentoonstelling van KEK-040! (kollektief Eindhovense Kunsten)In voormalig galerie Willy Schoots. In deze tentoonstelling laten de kunstenaars aan de hand van privé materiaal zien wat hun inspiratie was bij het maken van de kunstwerken.De opening is op 6 mei om 16.00 uur in de galerie op de Willemstraat 27 in Eindhoven (toegankelijk vanaf 13:00)

ZOMERCURSUS 2017 B.K.T.

/~bkt/images/ZOMERCURSUS 2017.jpg

Zomercursus BKT 2017Voor alle leden van de BKT die nog een maand willen doorwerken, of voor niet leden die het keramieken willen uitproberen ! Misschien heb je het wel eens overwogen om een cursus keramiek te gaan volgen, maar ben je nog niet zeker of dit het helemaal is.

3 Mei Podium PoëzieClub Eindhoven in de Bibliotheek

Woensdag 3 mei houdt de PoëzieClub Eindhoven een dichterspodium met als thema De Pointe van de Lente. In de Bibliotheek De Witte Dame in Eindhoven. Meedoen? Let op: dit is geen open podium. De Bibliotheek wil vooraf weten hoeveel dichters gaan optreden. Reeds aangemeld:

Digitale Stad Eindhoven (DSE) organiseert een lezing over onze toekomst met robots

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Op dinsdag 9 mei gaat Wim Hendriksen zijn visie geven op de toekomst van ons en van onze kinderen. Hij geeft aan hoe de combinatie van Internet of Things, Artificial Intelligence en Robotica ons leven zullen veranderen. Hij geeft ook een aanzet aan welke afwegingen we met zijn allen moeten maken om ervoor te zorgen dat we een mooiere wereld krijgen dan we nu hebben.

Lezing bij het Rozenkruis: 'De dubbele ziel in de Bijbel'

/~rozenkruis/2017-04-25_lezing.jpg

GEDICHT: Damsterdam

Werp een dam op
tegen de duisternis
van vervreemding

Eindhoven heeft er weer een wereldkampioen bij: nagel artiest Tracey Lee

Tracey Lee klinkt Engels, ze komt uit Zuid-Afrika, maar woont gewoon in de regio Eindhoven. Een paar weken terug won ze als beste nagel artiest van de wereld in Chicago. Lees haar succes story in het engels op:

Zondag 23 April houden de dichters van de PoëzieClub Eindhoven wederom literair open podium

Gedichten zijn gedachten
Gevoelens en muziek
Waardoor ons leven

Man in de Maan presenteert

Op zondag 30 april a.s. presenteert Man in de Maan een literair programma onder de titel GEUR van de HEMEL. Vijf dichters, te weten Emma Crebolder, Kreek Daey Ouwens, Annelie David, Theo Rikken en Carina Van der Walt, dragen eigen werk voor in een carrousel met als thema JEUGDHERINNERINGEN.

Een mooie Dag van de Aarde in de Omslag-tuin

EINDHOVEN, 11 april 2017 - Het belooft een prachtig programma te worden, zaterdag 22 april in de tuin van Omslag. Iedereen is welkom om de Dag van de Aarde mee te maken.

Maart 2017 in Eindhoven in cijfers.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De maand maart is ook al weer verleden tijd.
April is begonnen met redelijk weer en op dit moment schijnt er een heerlijk zonnetje.

Geen aprilmop kom dus naar het groencafe in de bibliotheek

/~nieuws/pics/bibliotheek.jpg

zaterdag 1 april is het eerste groencafé in de openbare bibliotheek in de Witte Dame. Ieder die zijn kennis wil delen of vragen heeft over groen is welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Er is informatie over Operatie Steenbreek. De Wasvenboerderij is aanwezig met kruiden die wel snoep lijken. Een groen- onderhoudsspecialist kan vragen beantwoorden over beheer en onderhoud. Een zaaibomhandige helpt kinderen om zaaibommen te maken……..

Film bij Omslag: Nul op de meter

Komende vrijdag 31 maart draait bij Omslag de film 'Nul op de meter' over de totstandkoming van een duurzame voorbeeldwoning in Oss. Na afloop is er gelegenheid voor een nagesprek, waar kennis en ervaring over duurzaam bouwen, duurzame energie en besparing kan worden uitgewisseld. Beperkt plaats, vooraf aanmelden.