registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

niet beschikbaar

Een beetje geschiedenis van 10 jaar DSE

Zelfs Jan wist het niet meer, maar Jan van de Ven is echt ereburger van de Digitale Stad Eindhoven (zie het gescande kranten artikel (oeps van onbekende datum, maar bij het ED kunnen ze dat waarschijnlijk nog wel terug vinden, ejsol)

Het DSE lustrum op 18 februari wordt een grote happening

Op vrijdag 18 februari viert DSE zijn 10-jarig bestaan in het Auditorium van de TU/e.
Het motto van de dag is:

Internet...., een spiegel van de samenleving?

Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan snel!
Van 12:30 tot 18:00 is er een groot symposium waar je een blik in de toekomst van Internet kunt werpen. Keynotespeakers Eckart Wintzen en Egbert Jan Sol zijn allebei types die je niet snel zult vergeten! Van 17:00 tot 23:00 is er een gebruikersmarkt waar de gebruikers van de digitale stad zich ook eens analoog aan elkaar voorstellen:

Meer dan 120 miljoen !

/~ideler/banner_azie_468x60.gif


Fantastisch hoe gul Nederlanders hebben laten zien dat zij meeleven met de slachtoffers van de zeebeving.
En geven kan nog steeds :-)

Ongetwijfeld zijn er ook in de regio Eindhoven veel initiatieven geweest.
Wie heeft er een leuke foto of een leuk verslag van zo'n actie?
Zet hem op de nieuwe voorpagina van DSE !!

Een nieuw jaar, een nieuw jasje!

De homepage van DSE is vernieuwd! Maar ondertussen blijft de oude pagina nog steeds bereikbaar. Omdat het onmogelijk is om alle DSE-pagina's in één keer van een nieuw jasje te voorzien doen we het in een aantal stappen. Zo kan iedereen rustig wennen en alles uitproberen.

Achter het vernieuwde uiterlijk gaat ook flink wat nieuwe functionaliteit schuil. Het is nu mogelijk zelf berichten te plaatsen op de DSE-homepage. En zoals je in de statistieken kunt zien is dat de moeite waard als je iets te melden hebt. Doen!

Goede voornemens?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/Gelukkig2005.jpg


Wensen wij al onze gebruikers en vrijwilligers

Rijp op het laatste blad.

Foto: Rien Valk
Winterkunst

Winterkunst

Zijn er nog meer DSE'ers die winterfoto's hebben gemaakt? De weersvoorspelling voor de komende dagen is niet meer gunstig voor dit soort fotografie.

Al geschaatst op de markt in Eindhoven?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/ijsbaan2570.jpg


Deze keer is er goed over nagedacht en hebben ze het ijsbaantje overkapt, als het regent blijft het ijs in een betere conditie en kun je lekker door blijven schaatsen.

Zoekplaatje?

Foto: Rien Valk
Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Wie weet wat of waar dit is?

Chello communiceert?

/~rienvalk/pics/chellostart.jpg

Chello is weer eens onbereikbaar stond in het Eindhovensdagblad van 30/11.Dat is niet zo gek met het uitleveren van al die nieuwe modems. Maar de gemiddelde gebruiker is gelukkig wel instaat om dat nieuwe modem zelf aan te sluiten. Toch? Maar als je daar dan in geslaagd bent en alles werkt weer, wordt je na even surfen om de haverklap lastig gevallen met het bovenstaande bericht. Hebben jullie daar ook last van? Een e-mail of informatie op de Chello website over de aanloop problemen? Nee dus. Wat vinden jullie?

DSE jubileum spot op Radio Decibel

Foto en beeldbewerking: Rien Valk
De studio van Radio Decibel, Perry Oerlemans in full swing

De studio van Radio Decibel, Perry Oerlemans in full swing
Onze nieuwe jubileum spot is life bij Radio Decibel heb je hem al gehoord? Als je daar op niet wilt wachten kun je hem hier ook horen. Leuk he! Ga je ook meedoen met jouw berichtgeving op onze nieuwe homepage?

MU, "Eindhoven de groenste" van 12-11 tot 19-12 2004

 Foto: Rien valk

Foto: Rien valk
In de aankondiging voor deze tentoonstelling staat onder andere: "Het is niet veel mensen bekend dat Eindhoven een zeer groene stad is, tegelijkertijd staat die buitenruimte onder druk omdat de vraag naar overzichtelijkheid en veiligheid toeneemt. ArchitectuurCentrumEindhoven wil in deze tentoonstelling het groene aspect van Eindhoven naar voren brengen". Maar wij weten in de regio toch wel dat Eindhoven zeer groen is, of niet? Het is in elk geval wel de moeite waard om te gaan kijken in het MU in de WitteDame.

Nog even en het blad is van de bomen

Foto's: Rien Valk
Wel wakker blijven 's morgens vroeg.

Wel wakker blijven 's morgens vroeg.
Nu lijkt het wel bijna winter. In de schemering naar je werk. In de file en dan.....

Uit de 10 jarige historie van DSE

Een deel van een terug gevonden oude homepage van een DSE gebruiker die zelf een spelletje probeerde te programmeren.

Filmconcert EJE en Novaliskoor groot succes!

Van onze correspondent/fotograaf: Wim Hendriksen
http://nieuws.dse.nl/pics/2004-11-13%20eje%20049.jpg


Zaterdag 13 november is er een Filmconcert geweest van het Eindhovens Jongeren Ensemble (EJE) en het koor van het Novalis College in het Auditorium van de TU/e.
Dirigent Peter Veenhuizen maakte een grootse happening van het concert, waar bekende en onbekende filmmuziek ten gehore werd gebracht. We hoorden onder andere Saving Private Ryan, Lord of the Rings en Star Wars. Meer informatie op EJE en Novalis.
Als U dit concert gemist heeft, dan is er een herkansing op 18 februari 2005, waar het orkest optreedt op de feestelijke DSE lustrum gebruikersmarkt. Behalve voor de optredende is de gebruikersmarkt alleen toegankelijk voor mensen die een gratis DSE account hebben. Dus vraag aan dat account!