registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Een nieuw jaar, een nieuw jasje!

De homepage van DSE is vernieuwd! Maar ondertussen blijft de oude pagina nog steeds bereikbaar. Omdat het onmogelijk is om alle DSE-pagina's in één keer van een nieuw jasje te voorzien doen we het in een aantal stappen. Zo kan iedereen rustig wennen en alles uitproberen.

Achter het vernieuwde uiterlijk gaat ook flink wat nieuwe functionaliteit schuil. Het is nu mogelijk zelf berichten te plaatsen op de DSE-homepage. En zoals je in de statistieken kunt zien is dat de moeite waard als je iets te melden hebt. Doen!

Goede voornemens?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/Gelukkig2005.jpg


Wensen wij al onze gebruikers en vrijwilligers

Rijp op het laatste blad.

Foto: Rien Valk
Winterkunst

Winterkunst

Zijn er nog meer DSE'ers die winterfoto's hebben gemaakt? De weersvoorspelling voor de komende dagen is niet meer gunstig voor dit soort fotografie.

Al geschaatst op de markt in Eindhoven?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/ijsbaan2570.jpg


Deze keer is er goed over nagedacht en hebben ze het ijsbaantje overkapt, als het regent blijft het ijs in een betere conditie en kun je lekker door blijven schaatsen.

Zoekplaatje?

Foto: Rien Valk
Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Wie weet wat of waar dit is?

Chello communiceert?

/~rienvalk/pics/chellostart.jpg

Chello is weer eens onbereikbaar stond in het Eindhovensdagblad van 30/11.Dat is niet zo gek met het uitleveren van al die nieuwe modems. Maar de gemiddelde gebruiker is gelukkig wel instaat om dat nieuwe modem zelf aan te sluiten. Toch? Maar als je daar dan in geslaagd bent en alles werkt weer, wordt je na even surfen om de haverklap lastig gevallen met het bovenstaande bericht. Hebben jullie daar ook last van? Een e-mail of informatie op de Chello website over de aanloop problemen? Nee dus. Wat vinden jullie?

Wat gaat er met de Lichttoren gebeuren?

Foto: Rien Valk
/~rienvalk/pics/lichttoren.jpg

De Lichttoren is weer volop in het nieuws. Er zijn allerlei plannen voor het torentje zoals restaurant, Philipsmuseum, planetarium, enz. Hier op de lichttorensite kun je je stem uitbrengen. We zijn benieuwd wat het zal worden. Iemand al enig idee?

Burgemeester Sakkers presenteert nieuwste dienst, "I-Wish"

Met I-Wish kunnen de inwoners van Kenniswijk zelf een videoboodschap produceren en versturen via e-mail naar familie, vrienden, kennissen of collega's. Het is een online applicatie waarbij de gebruiker drie eenvoudige stappen doorloopt. We zijn benieuwd hoe populair deze dienst zal worden.

DSE jubileum spot op Radio Decibel

Foto en beeldbewerking: Rien Valk
De studio van Radio Decibel, Perry Oerlemans in full swing

De studio van Radio Decibel, Perry Oerlemans in full swing
Onze nieuwe jubileum spot is life bij Radio Decibel heb je hem al gehoord? Als je daar op niet wilt wachten kun je hem hier ook horen. Leuk he! Ga je ook meedoen met jouw berichtgeving op onze nieuwe homepage?

MU, "Eindhoven de groenste" van 12-11 tot 19-12 2004

 Foto: Rien valk

Foto: Rien valk
In de aankondiging voor deze tentoonstelling staat onder andere: "Het is niet veel mensen bekend dat Eindhoven een zeer groene stad is, tegelijkertijd staat die buitenruimte onder druk omdat de vraag naar overzichtelijkheid en veiligheid toeneemt. ArchitectuurCentrumEindhoven wil in deze tentoonstelling het groene aspect van Eindhoven naar voren brengen". Maar wij weten in de regio toch wel dat Eindhoven zeer groen is, of niet? Het is in elk geval wel de moeite waard om te gaan kijken in het MU in de WitteDame.

Nog even en het blad is van de bomen

Foto's: Rien Valk
Wel wakker blijven 's morgens vroeg.

Wel wakker blijven 's morgens vroeg.
Nu lijkt het wel bijna winter. In de schemering naar je werk. In de file en dan.....

Uit de 10 jarige historie van DSE

Een deel van een terug gevonden oude homepage van een DSE gebruiker die zelf een spelletje probeerde te programmeren.

Filmconcert EJE en Novaliskoor groot succes!

Van onze correspondent/fotograaf: Wim Hendriksen
http://nieuws.dse.nl/pics/2004-11-13%20eje%20049.jpg


Zaterdag 13 november is er een Filmconcert geweest van het Eindhovens Jongeren Ensemble (EJE) en het koor van het Novalis College in het Auditorium van de TU/e.
Dirigent Peter Veenhuizen maakte een grootse happening van het concert, waar bekende en onbekende filmmuziek ten gehore werd gebracht. We hoorden onder andere Saving Private Ryan, Lord of the Rings en Star Wars. Meer informatie op EJE en Novalis.
Als U dit concert gemist heeft, dan is er een herkansing op 18 februari 2005, waar het orkest optreedt op de feestelijke DSE lustrum gebruikersmarkt. Behalve voor de optredende is de gebruikersmarkt alleen toegankelijk voor mensen die een gratis DSE account hebben. Dus vraag aan dat account!

Mooie dag

Eendjes voeren in het Stadswandelpark

Eendjes voeren in het Stadswandelpark

Het was een mooie dag vandaag. Als je niet naar Sinterklaas durfde kon je nog altijd de eendjes gaan voeren. Of de tweetjes natuurlijk.

Menselijk Schild om Islamitische Basisschool.

Buurtbewoners, leerlingen van omliggende scholen en inwoners van Eindhoven – jong en oud- vormen op vrijdag 12 november 2004 om 11.30 uur een Menselijk Schild om de Islamitische School aan de Frankrijkstraat in Eindhoven.
Met deze actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat zij deze daad van terreur op de Islamitische Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad veroordelen.Zij houden elkaar dan ook letterlijk vast om de leerlingen en het personeel via dit menselijk schild te beschermen, een veilig gevoel te bieden en zo solidariteit te tonen. Volgens de buurtbewoners moet men de dialoog met elkaar blijven aangaan, verdraagzaam zijn met respect voor elkaar en niet zwichten voor terreurdaden.