registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Debat over Strijp-S tam

Het op donderdagavond 13-1-5 gevoerde debat over de invulling van de verboden stad Strijp-S werd ondanks de gepassioneerde opzet, door jonge architecten en vormgevers (mooie films van MoonIQ), niet echt een debat.
Deels lag dat aan de te voorzichtige en abstracte presentaties van de inleiders die teveel eigen belang hebben bij de bestaande constellatie van ontwikkelaars, architecten en andere partijen, zoals de gemeente Eindhoven zelf.

niet beschikbaar

vrijwilligers stimuleren regionale mkb innovatie

Op www.mooiweerwerk.nl wordt een initiatief gepresenteerd om hogeropgeleide werkzoekenden, in de regio Eindhoven, te verleiden om als vrijwilliger, aan de slag te gaan met innovatieve klussen voor het MKB.
Behalve het helpen van MKB bedrijven, helpen de werkzoekenden ook zichzelf door wat bij te leren en hun netwerk op deze manier uit te breiden.
Zo verkleinen ze hun afstand tot de arbeidsmarkt.

niet beschikbaar

Het nieuwe smoel van DSE

'mockup' van Mathijs

'mockup' van Mathijs

Het is gelukt, de homepage van DSE is om. En omdat DSE er ook is om te leren hoe je zoiets bouwt zal ik hieronder wat meer vertellen over de techniek erachter.

De DSE-site is niet langer meer een passieve pagina maar wordt nu opgebouwd vanuit een database. De gekozen engine achter de site is Drupal, een Open Source Content Management Systeem. Drupal is erg geschikt voor zeer drukke sites vanwege de mogelijkheid tot caching. Het is ook in staat om tienduizenden gebruikers in een database te beheren. Allebei belangrijke eigenschappen. Omdat het bovendien Open Source is kon het verder worden uitgebouwd om aan de overige wensen van DSE te voldoen.

En al naar ons ijspaleis geweest?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
IJssculpturen, sprookjesachtig, leuk om het eens gezien te hebben dankzij een uitnodiging van de NRE. Maar als ik heel eerlijk ben zie ik toch liever beelden van steen of marmer. Meestal is het dan ook wat warmer. :-)

Evenement rondom Frans van Dixhoorn

Man in de Maan organiseert op zondag 20 feb. om 1/2 4 in Museum Kempenland een literair en muzikaal evenement rondom de gedichten van Frans van Dixhoorn (vraaggesprek en voordracht)en pianomuziek van Bach door Mieke en Henriëtte van der Aalst. Inlichtingen: manindemaan@dse.nl

niet beschikbaar

Een beetje geschiedenis van 10 jaar DSE

Zelfs Jan wist het niet meer, maar Jan van de Ven is echt ereburger van de Digitale Stad Eindhoven (zie het gescande kranten artikel (oeps van onbekende datum, maar bij het ED kunnen ze dat waarschijnlijk nog wel terug vinden, ejsol)

Het DSE lustrum op 18 februari wordt een grote happening

Op vrijdag 18 februari viert DSE zijn 10-jarig bestaan in het Auditorium van de TU/e.
Het motto van de dag is:

Internet...., een spiegel van de samenleving?

Als je je nog niet hebt aangemeld, doe dat dan snel!
Van 12:30 tot 18:00 is er een groot symposium waar je een blik in de toekomst van Internet kunt werpen. Keynotespeakers Eckart Wintzen en Egbert Jan Sol zijn allebei types die je niet snel zult vergeten! Van 17:00 tot 23:00 is er een gebruikersmarkt waar de gebruikers van de digitale stad zich ook eens analoog aan elkaar voorstellen:

Meer dan 120 miljoen !

/~ideler/banner_azie_468x60.gif


Fantastisch hoe gul Nederlanders hebben laten zien dat zij meeleven met de slachtoffers van de zeebeving.
En geven kan nog steeds :-)

Ongetwijfeld zijn er ook in de regio Eindhoven veel initiatieven geweest.
Wie heeft er een leuke foto of een leuk verslag van zo'n actie?
Zet hem op de nieuwe voorpagina van DSE !!

Een nieuw jaar, een nieuw jasje!

De homepage van DSE is vernieuwd! Maar ondertussen blijft de oude pagina nog steeds bereikbaar. Omdat het onmogelijk is om alle DSE-pagina's in één keer van een nieuw jasje te voorzien doen we het in een aantal stappen. Zo kan iedereen rustig wennen en alles uitproberen.

Achter het vernieuwde uiterlijk gaat ook flink wat nieuwe functionaliteit schuil. Het is nu mogelijk zelf berichten te plaatsen op de DSE-homepage. En zoals je in de statistieken kunt zien is dat de moeite waard als je iets te melden hebt. Doen!

Goede voornemens?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/Gelukkig2005.jpg


Wensen wij al onze gebruikers en vrijwilligers