registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

20 Augustus houden de dichters wederom een vakantiepodium

Jouw kus
jouw kus
beroert mijn lippen
jouw ogen
schrijven passie

Over de dichter en kunstkenner FRANS BABYLON & boekpresentatie ‘Frans Babylon herinneringsgewijs’

Op 16 augustus aanstaande staat in café Kraaij en Balder het podium beschikbaar voor een avond over de dichter en kunstkenner Frans Babylon. Het is nummer 6 in de gepresenteerde reeks van overleden dichters die voor Eindhoven, en in het algemeen, belangrijk voor kunst- en cultuur waren. Babylon is het pseudoniem van Frans Obers geboren in Deurne 18 maart 1924 en overleden op 21 augustus 1968. Babylon is op het strand van Bloemendaal gevonden nadat hij in de zee was gelopen.

VERANDER DE WERELD, BEGIN BIJ JE ZELF.

De afgelopen maanden stond een bericht op deze homepagina met de titel 'Het hart, een ander kompas voor deze tijd.'
Deze titel bleek veel mensen van DSE aan te spreken. Het bericht werd goed gelezen. Ook daadwerkelijk het hart als kompas némen, vráágt wel iets van ons.

Juli 2017 in Eindhoven e.o.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De afgelopen juli-maand was, weerkundig bezien, geen bijzondere maand. Het weer was wat wisselvallig maar dat is vrij normaal voor een Hollandse zomer.

"Wat een (afval)bak!"

Het klinkt als toekomstmuziek: openbare afvalbakken die communiceren met hun
gebruikers. Maar het gaat echt gebeuren. Mensen die vernieuwende en uitvoerbare
ideeën hebben voor een nieuw te ontwikkelen, interactieve afvalbak, kunnen meedoen

27 Juli aanstaande dichters in de Bibliotheek

Vincent in Arles
Want eindelijk ontwaakt
in doodse winteraarde
het tere groen van

Knotsgekke Voertuigen Parade

Ter gelegenheid van de Eindhoven Maker Faire (2 en 3 september Klokgebouw) wordt voor de eerste maal de Knotsgekke Voertuigen Parade georganiseerd.
Deelname staat open voor creatieve, slimme, gekke, artistieke en/of opvallende rijdende of lopende objecten. Aanmelden kan gratis via de website http://eindhovenmakerfaire.nl/

Hittegolven in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Een hittegolf is een vrij zeldzaam voorkomend fenomeen.
Voor een hittegolf moet het minstens 5 aaneengesloten dagen 25 graden of meer zijn geweest met 3 dagen boven de 30 graden.

GEDICHT: Rondom Adje (Ad Maas 1949-2017)

Dit is heftige shit,
echwel voor het echie,
van altijd tot nooit niet.
In zware shaggies
gaat het noodlot in rook op.

OMG

OMG, OMG, OMG. Twitter en App lopen vol en over. She did it. We can get a double. Kans op Engels enkel man- én vrouwsucces bij Wimbledon, mits de tegenstanders door de knieën blijven gaan. Murray calculeren we al een beetje in. Maar als Konta de finale op haar conto schrijft dan gaan de Engelsen pas echt door het lint. Met het publiek als reusachtige extra tegenstander moet dat lukken. Gewoon een fan door het lint laten gaan op supreme momenten, zoals in de kwartfinale. Krijsend op de tribune bijna flauwvallen als de bal in wensdroom buiten de lijn aan de zijde van de thuisspeelster lijkt uit te vallen. Waarop de tegenstander van schrik de bal, die aan de overzijde gewoon dik binnen de lijnen valt, compleet verstoord, vertwijfeld in het net retourneert. Game over.

G1000Eindhoven wil proef met basis inkomen

/~nieuws/pics/woordenBinkomen.jpg

Ze wachten niet langer op de rijksoverheid maar de werkgroep basisinkomen van de G1000Eindhoven neemt zelf het initiatief voor een proef met het basisinkomen. Daarvoor is een uitdagend projectplan bedacht, waar we concrete stappen voor willen gaan zetten. Het plan is om met verschillende partijen en organisaties, een samenwerking aan te gaan, voor ongeveer 2 jaar.

Zondag 16 juli literair open podium PoëzieClub Eindhoven

De accordeonist

Hij kan het zich permitteren
Die brandende sigaret tussen
zijn lippen terwijl hij speelt

De maand juni 2017 in de regio Eindhoven

/~gerrit16/images/logo.jpg

Na een prachtige mei maand ( zie http://www.dse.nl/node/view/5399 ) hebben we ook nog eens een mooie en zeer warme juni-maand gehad.

Praatpaal

/~nieuws/pics/praatpaalweg.jpg

Daar sta ik dan en streel hem over zijn bol. Mijn geliefde praatpaal aan de A2. Wat heb ik veel te danken aan jouw diensten. Glimmend in de zon sta je daar nu droef voor je uit te staren. Ik kon je de eerste keer maar moeilijk vinden. Men had van jou verteld. Je zou er echt staan en super behulpzaam zijn. En ja, nadat ik de moed bijna had opgegeven vond ik je daar bleu in het gras. Stokstijf stond je wat voor je uit te staren. Stil. Zwijgzaam. Turend in de leegte. Of sloot je je wellicht af voor luidruchtig verkeer?