registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

HBO studenten bouwen de virtuele huiskamer voor DSE

screenshot virtuele huiskamer

screenshot virtuele huiskamer

Een groep studenten van de HAN-ICA in Arnhem ontwerpt voor DSE een user interface voor senioren, zodat ze beter in contact kunnen blijven met hun familie.

Een fotoboek, een verjaardagskalender, een prikbord met nieuwtjes en een familiepot waar dingen uit betaald worden. Oma kan in het fotoalbum zien hoe het met de kleinkinderen gaat, ze kan op de verjaardagskalender zien wie er vandaag jarig is, ze kan verlanglijstjes bekijken. Ze kan een verjaardagskaart versturen, noem maar op. Ze kan zelfs zien wie er “om de tafel zitten”
Een licht dementerende grootmoeder moet er nog mee overweg kunnen, dus de handleiding heeft nul woorden, want die is ze morgen toch weer vergeten. Een intuïtieve user interface dus, zonder moeilijke woorden als “Blog” en “Wiki”.

En als oma het begrijpt, dan komt opa ook wel kijken.

De studenten willen graag weten wat jullie ervan vinden. Dus laat je mening eens horen.

Een prachtig project

Niet alleen senioren maar ook andere minder technisch geïnteresseerde mensen zullen dit de moeite waard vinden zeker als alles binnen een interface te vinden is. Nu heb je daar meerdere programmas voor nodig blog, ICQ, messenger, skyp, fotoalbum en ga zo maar door die je jezelf eigen moet maken en daar wil niet iedereen de moeite voor doen. Nu nog hopen dat er binnen al die families een wel technisch geïnteresseerde zit die het beheer voor zijn rekening kan nemen :-)
Wie weet wordt deze nieuwe applicatie nog een wereld hit.

Overigens is er ook voorzien in een overname/help-op-afstand funcie? Dat lijkt me ook de moeite waard.

/~nieuws/pics/openhaard.jpg


Ook leuk een huiskamer met openhaard zoals die na enig zoeken te vinden is op http://www.mulisch.nl/