registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zin en onzin in het Eindhovens Dagblad van 27 januari

Eerst de onzin maar:
- Winst van Hamas schokt de wereld staat op het voorblad. Dit is echter niet meer dan de Pavlov-reactie van de Israel- en VS-aanhangers. Ieder die kennis genomen heeft van de feiten van de afgelopen jaren kon de winst van Hamas verwachten.
Interessante bijgedachte bij de overwinning van Hamas: de meerderheid van het Palestijnse volk zou, wonende in Nederland, door justitie opgepakt worden als een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. Konden we de drie dunst bevolkte provincies van ons land helemaal inrichten als cellencomplex om ze hun verdiende straffen van 10 à 20 jaar te laten uitzitten.
- ED Baby. De krant vult een bijlage van niet minder dan 64 pagina's met pasfotootjes van vorig jaar in onze streek geboren kindertjes. Schattig natuurlijk voor de 'trotse' ouders, maar zinloos voor de rest van de regio. We hadden al een huizenkrant, een autokrant, nu dus ook een babykrant. Bevordert de ontlezing en kan allemaal meteen naar het oud papier. Wel jammer voor de babytjes.
Het geld voor deze bijlage had beter geschonken kunnen worden als eerste steen voor het Centrum voor Jeugd en Gezin waar wethouder Mittendorff om roept.

Nu de zin. Gelukkig kan ik hier selecteren:
- Laat u niet bedotten door schijnargumenten. Dit artikel moet eigenlijk iedereen lezen die niet weet wat hij moet denken van alle doemscenario's die de laatste jaren vanuit Den Haag over ons zijn uitgestort.
- De wethouder wil alleen maar plagen, een slimme titel want je gaat deze onthullende ingezonden brief alleen al lezen om te weten te komen over welke wethouder het nu eigenlijk gaat. Ik zal de spanning er in houden en het dus niet verklappen. Maar de brief is in het bijzonder van belang voor inwoners van Waalre en Valkenswaard.
- Levensloopregeling. Ook een ingezonden brief, ditmaal van een nuchter iemand die terecht de wisselvalligheid en onbetrouwbaarheid van het overheidsbeleid aan de kaak stelt. Hij heeft geen vertrouwen in de toekomst van de levensloopregeling, omdat het met de spaarloonregeling en de aftrekbaarheid van lijfrentepremies ook al misgelopen is.