registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Onze digitale stad gaat veranderen!

/~nieuws/pics/dse2020.jpg

Je hoeft nu nog niets te doen pas in de loop van dit jaar heeft het consequenties voor alle gebruikers. Dit bericht staat ook op www.dsenieuws.nl graag daar reageren.

Afgelopen jaar is de DSE-server verhuisd naar een nieuwe tijdelijke locatie. Dankzij de inzet van onze systeembeheerders en Claranet heb je daar waarschijnlijk niets van gemerkt. Eind 2019 moeten we de DSE-server definitief verhuizen. Voor dat moment moeten we de DSE-omgeving aanpassen zodat DSE en jouw vertrouwde DSE-emailadres nog jaren actief kunnen blijven.
In de loop van dit jaar komt er een emailbericht waarna je actie moet ondernemen.
Als je dan niets doet, verdwijnt eind dit jaar of begin volgend jaar jouw DSE-email adres.

Jouw DSE-emailadres

Naar verwachting lukt het om DSE-email gebruikers de mogelijkheid te bieden om hun vertrouwde gebruikers DSE-emailadres inclusief eventuele aliases en automatische maildoorsturing te behouden. Eind eerste kwartaal van 2019 hopen wij de keuze gereed te hebben voor een email provider die de DSE-email aan gaat bieden. Jouw DSE-email kun je dan, tegen een geringe vergoeding, blijven gebruiken.
In de loop van dit jaar volgt meer communicatie.

Jouw DSE gebruikerswebsite

Een kleinere groep mensen heeft bij DSE een eigen website of een website voor bijv. een vereniging.
Is het een website die je zelf hebt ge-upload, dan kan die website met zijn huidige adres meeverhuizen naar de nieuwe provider die we ook voor de e-mail gaan kiezen. Sommige functies zullen het wellicht dan niet meer doen, zoals webformulieren, tellers en frontpage-functies.

Voor websites die met onze wordpress of greymatter gemaakt zijn, is eenvoudig meeverhuizen waarschijnlijk niet mogelijk.
In dat geval moet de gebruiker zijn webpagina's tegen betaling onderbrengen bij een commerciele provider. Vanuit DSE kunnen we zorgen dat iedereen die het oude (huidige) websiteadres bezoekt automatisch wordt doorverwezen naar de nieuwe provider. Omzetten van de website pagina's moet definitief in het derde kwartaal gebeuren. Voor mensen met eigen webpagina's komt na de omzetting van de email nog nadere informatie.


Samenvattend:
De planning hieronder klopt niet meer waren we wat te op optimistisch.
Om alles goed te regelen hebben we dit hele jaar nog nodig!

1e kwartaal
- voorbereiding en informatie over omzetten DSE-email en DSE-websites

2e kwartaal
- aanpassen van DSE-email instellingen door gebruikers en overstap naar de nieuwe DSE-email aanbieder

3e kwartaal
- verhuizing en aanpassing DSE websites van gebruikers

4e kwartaal
- verwijdering van DSE-emailadressen en websites van gebruikers die niet actief zijn omgezet

Vanaf 2020
- DSE-site met nieuws, DSE regio informatie en historische omgeving met alleen de doorverbinding naar nieuwe omgevingen van websites.

Nogmaals: je hoeft nu nog niets te doen. Er komt nog nadere informatie.
Bij vragen kun je altijd contact opnemen met helpdesk@dse.nl

Migratie naar andere provider?

Beste DSE'ers,

Inmiddels zijn we halverwege het derde kwartaal van 2019 aangeland.

Moet ik al actie ondernemen om een nieuw onderkomen te zoeken voor mijn website en bijbehorende email-adres? Heeft DSE adviezen om tot de juiste keuze te komen? Kan ik na migratie bij DSE een forward voor de email en redirect voor de website plaatsen die dan een langere tijd actief blijft?

Vriendelijke groet,

Frans Dorrestein

Planning