registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Hoe belangrijk is onze Digitale Stad Eindhoven?

/~nieuws/pics/Aklopping.jpg

Bepalen sociale media voortaan de democratie? Is Facebook zaligmakend voor nieuws en communicatie bijvoorbeeld rond de G1000Eindhoven of de verkiezingen? www.dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/366667 Alexander Klöpping over de gevaren en de macht van Facebook. Wij hebben nog steeds onze gratis digitale stad Eindhoven, niet beïnvloed door reclame of commercie. Moeten wij DSE niet koesteren en zouden we DSE ook niet meer kunnen/moeten inzetten voor bijvoorbeeld de G1000Eindhoven en/of voor Eindhoven in zijn algemeen?
www.dse.nl/aanmelden/ en laat van je horen op onze ontmoetingsportal. Het kan op de DSE homepage natuurlijk wel een stuk gebruiksvriendelijk, dat kan wat mij betreft niet snel genoeg gebeuren. Achter de schermen zijn we met een paar niet IT'ers aan het kijken of we daar iets aan kunnen doen. Mocht je ons daarbij willen helpen dan horen we dat graag. Kennis van CMS systemen, PHP en Html is daarbij zeer welkom.

Overigens is er gelukkig wel wat tegenwicht voor het verhaal van Alexander te vinden, als je een abonnement hebt op een krant van de persgroep dan geven ze je nu de mogelijkheid om te kiezen uit 15.000 artikelen per week uit 13 Belgische en Nederlandse kwaliteitskranten via topics www.topics.nl

/~nieuws/pics/topics.jpg

Voor mij persoonlijk via mijn abonnement op het ED een prima en slim gemaakt aanvullend alternatief bijvoorbeeld voor het "(nep)nieuws" van Facebook. Je kunt daarbij de onderwerpen opgeven die jij belangrijk vindt, waarna je dagelijks een mail met voorstellen en linkjes toegestuurd krijgt, uiteraard naast de gedrukte versie van je eigen krant.
Nieuwsgierig klik: www.ed.nl/economie/de-persgroep-lanceert-topics-spotify-voor-journalistiek~ab3cd3a4/ Toch goed dat er een aantal van onze kranten van de Belgische persgroep zijn :-)

Trouwens hoeveel Nederlanders varen echt blind op Facebook, meer dan we denken?