registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Premiere 11 maart De clown voorbij

Foto: Jan Bogaerts

Foto: Jan Bogaerts

Ooit gedroomd van een eigen theater in je achtertuin? Arno Huijbers heeft die droom al een aantal jaren waargemaakt. Zesenveertig zitplaatsen slechts in het meest intieme en gezelligste theatertje aan de Kalverstraat in Eindhoven. Je bent bijna deel van de voorstelling zo dicht zit je Arno op zijn huid tijdens zijn nieuwe voorstelling "De clown voorbij" die op 11 maart a.s. in première gaat.

De clown is een onuitputtelijke bron van fantasie voor Arno. In deze jubileumvoorstelling vraagt hij zich af: wát als straks de clown voorbij is? Wat blijft over van de mens achter iemands levenswerk? Op zijn eigen unieke wijze geeft hij vorm aan deze universele vraag.

Het is 14 maart 2023. Een oudere acteur zit achter zijn bandrecorder zoals ieder jaar met zijn verjaardag en luistert naar ingesproken teksten uit het verleden. Hij herleest verloren gewaande brieven. Zo herbeleeft hij zijn chaotische keuzes in de liefde als niet meer dan vluchtige passages.
Een brief van zijn vader brengt hem naar zijn 24ste verjaardag toen alles in zijn leven veranderde.
Hij ondergaat opnieuw zijn keuze voor het theater en zijn grote liefde voor de clown. Hij hoopt met deze herbeleving zijn angst voor de toekomst nog even voor zich uit te spelen.

Foto: Jan Bogaerts

Foto: Jan Bogaerts

De clown voorbij speelt zich af in heden, verleden en toekomst. Acteren en clown, beweging en dans, video en geluidsdecor vertellen samen het verhaal.
De schoonheid van het toneelbeeld, muziek en taal geven eenzaamheid in het bestaan van de acteur alsnog houvast. Hoewel deels met autobiografische elementen is deze voorstelling zo kleurrijk gemaakt dat u het als een abstract schilderij kunt ondergaan naar eigen interpretatie en inzicht.

Data Maart 2017: 10 (tryout) & 11 (première), 17 & 18, 24 & 25, 31, April 2017: 1, 7 & 8, 14 & 15, 21 & 22
Aanvang 20.15 uur Entree € 13,50 (aan de kassa € 15) Reserveren info@arnohuibers.nl

meer informatie: www.arnohuibers.nl
Zie ook:
www.dse.nl/node/view/3552
www.dse.nl/node/view/4330