registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

1000 mensen, 100 tafels, 10 mensen per tafel, 1 G1000EindhovenTop

/~gkehv/pics/ehvtop.jpg

Op 28 mei 2016 gaan de Eindhovense initiatiefnemers in ons Beursgebouw de G1000EindhovenTop organiseren. Op weg naar een vernieuwde vorm van democratie en communicatie tussen inwoners en hun bestuur. Dat willen we doen met 100 werkgevers 100 vrijdenkers 50 politici, 50 ambtenaren en 700 willekeurig uitgelote kiesgerechtigde Eindhovense inwoners. Om samen in dialoog na te gaan wat zij voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden. Dat doen we met behulp van sociaal kapitaal. De G1000 site wordt gratis gehost bij MediaGarde het Beursgebouw heeft zijn ruimte al gratis ter beschikking gesteld en drukkerij Snep wil ons helpen met gratis drukwerk! Maar dat alleen is niet genoeg wij hebben ook uw hulp nodig voor het bijeen krijgen van:

1000 stoelen, 100 liefst ronde tafels, beamers of beeldschermen, 250 vrijwilligers, 1300 lunches waarbij de aan en afvoer hiervan ook geregeld moet worden respectievelijk op 27 en 29/30 mei.

Bij de 250 vrijwilligers voor 28 mei moet u denken aan mensen voor de catering, technici audio- en/of videotechniek, aanpakkers en sjouwers, gastvrouwen en hospitality vrijwilligers. Daarnaast kunnen wij per direct nog een creatieve DTP-er, een IT-er met PHP ervaring en enkele secretaressen gebruiken die ons kunnen ondersteunen met drukwerk, spreadsheets, telefoontjes en afspraken.
Voor de vrijwilligers: Een ervaring om niet te vergeten; het is leuk om samen voor onze stad een G1000 te organiseren en te faciliteren! Mogelijkheid om studiepunten te behalen. Training/ informatieavond. Vrijwilligers verzekering.

Bij de vrijdenkers gaan onze gedachten uit naar communicatieve kunstenaars, ontwerpers en andere creatieven die 'out of the box' kunnen denken als extra stimulans voor een creatieve dialoog.

Wie kan ons helpen en/of meedenken om dit voor elkaar te krijgen. Wat wij daar tegenover kunnen stellen is de dankbaarheid van ons en de Eindhovense gemeenschap en aandacht voor uw sponsoring op onze website en in de sociale media.

Voor meer informatie over het G1000 initiatief kijk op de volgende websites: www.g1000eindhoven.nl of www.facebook.com/G1000EindhovenTop (like ons!) en http://g1000nu.ning.com/ of Google op G1000
Als u twittert kun u ook helpen onze bekendheid te vergroten door #G1000EHV te gebruiken en www.twitter.com/G1000ehv te retweeten

Onze G1000Eindhoven werkgroepen zijn te bereiken via de volgende mail adressen:

/~gkehv/pics/mailadressen.jpg

G1000-EindhovenTOP, daar wil je aan meedoen!

Alvast bedankt namens alle vrijwilligers/initiatiefnemers.

Een oorspronkelijk Belgisch initiatief van David Van Reybrouck

Wat kunnen wij van deze Belg leren? Lees er ter verdieping meer over in zijn artikelen reeks in decorrespondent.nl of in dit geïnterviewde tweegesprek Of klik voor de Belgische uitkomsten eens hier g1000.org

Ik doe in elk geval graag mee aan dit G1000 experiment in Eindhoven, jullie ook?

G1000

Ik las een artikel in het AD van afgelopen zaterdag, waarin de burgemeester van Borne (toevallig ook mijn woonplaats geweest) stelt, dat na de militaire dienstplicht en de maatschappelijke dienstplicht een politieke dienstplicht zou moeten worden ingevoerd.
"Het gaat er om, dat mensen nu het gevoel hebben dat ze door de politiek en bestuur niet goed worden vertegenwoordigd".
Je zou uit het bevolkingsregister honderd mensen kunnen loten, die samen een burgerpanel vormen, een klankbord voor het college van B & W en de gemeenteraad. Niet vrijblijvend, wat hem betreft. Mensen worden verplicht mee te denken met de lokale politiek.
"Zo maak je inwoners medeverantwoordelijk voor de inrichting van het openbaar domein".
Borne werkt aan het totstandkoming van een digitaal burgerpanel.

Is dit ook zoiets als de G1000 in Eindhoven?
Misschien contact opnemen met de gemeente Borne (Overijssel) een idee?

Groet,

Ellen46

Geïnspireerd door de G1000

Misschien is hij er door geïnspireerd klik maar eens op de artikelen van David Van Reybrouck hierboven of kijk eens hoe Amsterdam, Groningen, Uden en Amersfoort het gedaan hebben. Klik hier op Eindverslag Amsterdam dan kun je het doorlezen