registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Vuurwerk

Ik heb besloten om volgend jaar OUD en NIEUW door te brengen in een vuurwerkvrije omgeving. Ik ben gesloopt door de hele dag het moeten aanhoren van de harde knallen van het vuurwerk, dat al twee dagen wordt afgestoken. Het mocht pas vanaf 18.00 uur , maar ja, als je het al op de 28e of 27e mag kopen, dan laat je het toch niet liggen, maar steek je het toch af?
Ik heb vanavond een doodsbange kat in huis gehad. Hij was niet van mij, maar zat doodsbang onder mijn auto. Naar buiten wilde hij niet, hij was helemaal gestresst door het vuurwerk en ik ook.
Het vuurwerkmanifest heb ik ook meteen ondertekend. Weg consumentenvuurwerk. Een professioneel vuurwerk door de gemeente en klaar.
Godzijdank is het weer voorbij!
Gelukkig nieuwjaar!
Ellen46

Stilte met oud en nieuw

Vreemd ook dat de VVD het tot een mooie Nederlandse traditie rekent, terwijl we voor miljoenen de lucht in blazen. Geld wat een betere bestemming waard is, om maar niet te spreken over de luchtvervuilingspiek die al dat geknal veroorzaakt.

Wat een vuurwerk vrije omgeving betreft kan ik de Franse kust aanraden. We zijn rond de jaarwisseling eens in Grandcamp-Maisy geweest een gemeente met zo'n 1800 inwoners in het Franse departement Calvados. Dat havenplaatsje maakt deel uit van het arrondissement Bayeux. Je kunt dan in alle rust de geschiedenis van invasie ervaren, maar ook het tapijt van Bayeux bekijken, een borduurwerk van 70 meter lang wat de geschiedenis uitbeeldt van de slag bij Hastings in 1066 toen viel Willem de Veroveraar vanuit Normandiƫ Engeland binnen en versloeg hij de Angelsaksische koning Harold.

Tijdens de jaarwisseling had ik verwacht dat de aanwezige vissersboten hun sirenes zouden laten loeien om 12 uur maar zelfs dat niet. Het enige wat je hoorden was de zee met in de achtergrond wat zachte geluiden uit de paar restaurants waar de jaarwisseling gevierd werd met een einde jaars diner.