registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Apple mail probleem opgelost

Vanavond is het gelukt om het Apple mail probleem op te lossen. Dank aan Melle die ons op het goede spoor zette en dank aan Joost om het in de server aan te passen. Het is vanaf nu weer mogelijk om met je Apple apparaten beveiligd (met het SSL-vinkje aan) je DSE-mail op te halen!

Waar ging het precies om? Het is altijd aan te raden om je mail zodanig bij DSE op te halen dat niemand kan meelezen. Daarvoor kan je de mail (en jouw wachtwoord) versleuteld laten versturen. In jouw mailprogramma moet je daarvoor aanvinken dat je SSL wilt gebruiken. Er zijn verschillende beveiligingsniveaus en jouw mailprogramma zal meestal proberen het hoogste niveau te kiezen.
Onze mailserver hield ook nog rekening met (oudere) mailprogramma's die alleen maar beschikken over lage beveiligingsniveau's. Maar die niveaus zijn naar de nieuwste inzichten niet veilig genoeg.
Apple heeft met haar laatste update besloten geen mail meer te willen ontvangen van servers die die lage beveiligingsniveau's toestaan. Dus was het ineens niet meer mogelijk om beveiligde mail van DSE te ontvangen met je iPhone/iPad/Mac.
Wij hebben nu onze server een stuk strenger ingesteld. Daardoor kan iedereen weer gewoon met zijn Apple apparaat superveilig bij DSE de mail ophalen!

Wie eerder de SSL uitgezet heeft: zet het weer snel aan! Op de iPhone en iPad vind je die instelling terug bij de geavanceerde mailinstellingen.

DSE bij de tijd?

Mooi dat het ons gelukt is om bij te blijven wat beveiliging betreft. Ook van mij opnieuw nog een extra bedankje voor Melle en Joost. Samen maken we DSE.

Ik hoorde van iPone gebruikers dat ze ons de rug toe wilde keren omdat we achterbleven gezien de mail problemen met iPhone en -tablet. Hopelijk lukt het ons ook om meer technische vrijwilligers aan te trekken om onze digitale stad helemaal bij de tijd te brengen met responsive design, de laatste wordpress versie en het inzetten van onze "nieuwe server" die al een paar jaar klaar staat. Zie ook: www.dse.nl/node/view/3692

Steeds meer gebruikers kijken via hun mobiel of tablet naar internet en ook onze digitale stad zou daar optimaal klaar voor moeten zijn, toch? Als je DSE een warm hart toedraagt help ons dan om dat te bereiken. Op naar 40 jaar DSE!

Beveiliging via SSL , iOS 8.4 en Apple apparaten

Vanmorgen heb ik mijn dank al uitgesproken aan Eric Ideler voor het feit dat er snel een oplossing was gevonden voor het beveiligingsprobleem dat optrad nadat een nieuwe iOS 8.4 update was uitgevoerd op iPhone en iPad.
Ik lees nu dat ook anderen daarbij waren betrokken en ook hen wil ik danken voor het zoeken en vinden van de "verlossende" aanpassing. Heel fijn dat mijn mail van de afgelopen dagen weer met terugwerkende kracht te ontvangen was.
Met vriendelijke groet van de tevreden DSE-gebruikster; evmaaren