registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Ik word met de dag cynischer, door De Nieuws BV

Ik word met de dag cynischer. Dat komt onder andere omdat ik – dom genoeg - bij de middagboterham nog altijd vaak luister naar Radio1. Maar het programma dan heet tegenwoordig 'De Nieuws BV' en dat scoort hoog in popularisme en halvabetisme. Zo kwam daar vanmiddag op hoge toon een zekere Pieter Derks aan het woord die niet scheen te weten wat premier Rutte bedoelde met het woord 'sonderen' en ons daarvoor een definitie van vijftien regels uit het woordenboek reciteerde, alvorens met Rutte en het kabinet ‘hilarisch’ – aldus de interviewster -verder de vloer aan te vegen. Dat hij zelf ook opgeveegd moest worden kwam in de verste verte niet bij hem op.
Daarna werden er enthousiaste kreetjes geslaakt omdat er een nieuwe Nederlandse misdaadfilm gemaakt schijnt, die op een buitenlands festival bejubeld en bekroond is en die speelt in Amsterdam-Noord (het nieuwe artistieke Walhalla). De interviewster noemde het een 'vette' misdaadfilm. Wat was het thema? Een jongen die “zich steeds verder de criminaliteit in laat zakken om zijn vriendinnetje te laten zien hoeveel hij van haar houdt”.
Dit komt echt op mij over als dé moderne manier om je geloofwaardigheid als liefdespartner te bewijzen. Andere dan misdaadfilms worden er in Nederland naar mijn indruk trouwens ook niet meer gemaakt.
En nou begon Eva Jinek vanavond in haar praatprogramma ook nog over Nutella! Vluchten kan gelukkig nog wel...