registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

'Screentest' bij Omroep Max

Omroep Max - Goedenavond dames en heren

Omroep Max - Goedenavond dames en heren

Een van de meest infantiele stukjes televisie van de laatste jaren zag ik vanavond bij Omroep Max. Vier meisjes moesten een screentest voor omroepster doen. Wat waren het voor wichten? Niveau brugklas mavo. Ondenkbaar dat die in werkelijkheid ooit voor een screentest opgeroepen zouden worden. Het was ook meer een eerste les in voorlezen. Ik ben vlug weggelopen...

Te vlug weggelopen bij "Goedenavond dames en heren"?

Valt over smaak te twisten? Series als, "Toen was geluk heel gewoon" of "Moeder ik wil bij de revue" zijn succesvol geweest. Omroep MAX bij monde van Jan Slagter verwacht veel van deze serie die de begin jaren van de televisie tot onderwerp heeft

De Omroep MAX-directeur zegt: 'We gaan de lat nog hoger leggen in de hoop het succes van Moeder, ik wil bij de Revue te evenaren, of liever nog, te overtreffen'. Dat de verwachtingen hoog zijn is niet gek. Alle ingrediƫnten voor een nieuwe hitserie zijn aanwezig. De nostalgische sfeer van de serie wordt aangevuld door aanstekelijke liedjes.
Meer over de inhoud: www.televizier.nl/nieuws/tv-series/goedenavond-dames-en-heren-tv-van-toen.5714851.lynkx

Nu maar afwachten of je misschien toch te vlug wegelopen bent.
Zie ook nog eens: www.dse.nl/node/view/4431#5981 :-)

Ik zal nog eens kijken

Te vlug weggelopen misschien? Ik zal nog eens kijken. Er doen in ieder geval een paar uitstekende acteurs in mee.

Heb inmiddels gekeken, 't Blijft anachronistisch.

Ik heb nog een aflevering gezien. Gezellige taferelen. Over de kwaliteit van de acteurs niets dan goeds. Maar de sfeer van de serie vind ik toch anachronistisch: beelden uit de tijd van Joop ter Heul - vooroorlogs dus -, terwijl de tv pas opkwam eind jaren vijftig/jaren zestig. Toen was er in onze cultuur echt wel een en ander in beweging gekomen en waren onze omgangsvormen echt niet zo 'braaf' meer. Ik zie teveel oubolligheid.

Een losse aflevering werkt niet zo lekker

Om er een beetje in te komen is het beter om alle afleveringen te bekijken. Het is natuurlijk geen Cyrano de Bergerac met Guus Hermus maar het geheel doet je wel terugdenken aan de eerste zwart/wit televisie waar kinderen uit de buurt zich verzamelden bij de gelukkige bezitters van zo'n TV toestel om kinderseries te bekijken.

Inmiddels zijn communes, hasj en ongewenst zwangerschap ook al aan de orde geweest in de serie. De computer trekt mij meer en ik zal er niet extra voor thuis blijven maar het is ontspannende TV die weliswaar niet de historische informatie bied van bijvoorbeeld de ijzeren eeuw maar dat zal ook niet de bedoeling zijn.

omroepsters

Beste Gouddelver(Lou),

Ik vrees dat het niveau van de gemiddelde omroepster dat van de brugklas mavo niet overstijgt.

tv

In die tijd stond de tv niet centraal, maar het gezin, werk en school. De verhaallijnen zijn nogal voorspelbaar. Echt iets voor hoogbejaarden.