registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Podium over de beeldend kunstenaar en eerste experimentele dichter van Eindhoven Jef van Turnhout

Jef van Turnhout

Jef van Turnhout

De werkgroep Boekenkast 4 presenteert,als vierde in de rij, een podium over Eindhovens eerste experimentele kunstschilder en dichter Jef van Turnhout (Woensel 1919- Amsterdam 1970).

Peter Thoben vertelt in zijn met beeld ondersteunde bijdrage ‘Jef van Turnhout een zoekend, experimenteel en spiritueel beeldend kunstenaar’ over de kunstenaar zelf, zijn werk, zijn collega- kunstenaars o.a. Kunstkring De Kempen en de verschillende werelden waarin Van Turnhout zich heeft bewogen.

Pierre Maréchal gaat in op zijn gedichten, het verband tussen zijn gedichten en zijn visie op de wereld. Een aantal dichters dragen tussendoor zijn gedichten voor zoals Angela Polderman, Nicole Loeve, Gèrard Vromen en Willem Adelaar.

De band AndersOok speelt zelf gecomponeerde muziek op gedichten van Jef van Turnhout. Na het programma zelf brengen zij nog extra muziek uit eigen werk.

In een beperkte oplage is een boekje uitgegeven ‘Jef van Turnhout Woensel 1919- Amsterdam 1970. Boekenkast., 2015. Deze is verkrijgbaar tijdens de pauze van het programma of na het programma (Euro 6.50 per stuk).

Podium Boekenkast 4 over Jef van Turnhout
Waar: Café Kraaij en Balder (Strijpsestraat 79 Eindhoven. Tel: 040-2515351).
Wanneer: Woensdag 25 maart 2015.
Tijd : Aanvang 20 uur- c.a. 10 uur. Daarna de band AndersOok
Namens de werkgroep Boekenkast 4
Pierre Maréchal

Jef van Turnhout

Ik ben
Een open wonde
Ik etter
En stink van zonde

Doch ik blijf hopen
Dat God tot slot
Mijn wezen zal genezen

Amen

Jef van Turnhout 1967