registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Beleef het licht tijdens Smart Lighting Event op Strijp-S

/~nieuws/pics/smlievent.jpg

The future of light, it’s up to you’ is het motto van het Smart Lighting Event van de gemeente Eindhoven in samenwerking met Smart Circle op donderdag 13 november. Centrale thema is de toekomst van slimme, openbare verlichting. Het event is bestemd voor bedrijven, kennisinstellingen, overheden en inwoners. Het avondprogramma in het Natlab (Strijp-S) richt zich specifiek op de inwoners van Eindhoven en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Kwaliteit van leven
Slimme verlichting (smart lighting) is sterk in opkomst. Deze kan veel toevoegen aan onze kwaliteit van leven. Steeds meer partijen zien ook mogelijkheden voor de stedelijke omgeving. Samen zijn we op weg naar een nieuw, interactief lichtsyteem voor de openbare ruimte. Een weg die de gemeente samen met bedrijven, kennisinstellingen én de inwoners de komende decennia verder wil afleggen.

Avondprogramma
Geïnteresseerden kunnen tussen 18.30 en 22.00 uur binnenlopen in het Natlab en naar eigen keuze het volledige programma of een deel ervan bijwonen. De locatie maakt deel uit van de route van GLOW NEXT, dus een combinatiebezoek is ook mogelijk.

18.30 uur: Inloop in het Natlab (Kastanjelaan 500)

18.45 uur: Hoe werkt Eindhoven aan het licht van de toekomst?
Opening door wethouder Mary-Ann Schreurs

19.00 uur: De stad van de toekomst – Hoe ziet de stad eruit in 2030?
Kees Jansen, stadsfilosoof en Smart City Strateeg

19.30 – 22.00 uur: Belevingssessie ‘Beleef het licht in uw stad!’
Ellen de Vries, lichtontwerper Het Lux Lab Lighting Design, in samenwerking met U-Approach. Tijdens deze belevingssessie ervaren deelnemers hoe we licht kunnen beïnvloeden en hoeveel invloed licht heeft op de dagelijkse activiteiten. Bezoekers kunnen vrij in- en uitlopen.

Iedereen is van harte welkom op donderdagavond 13 november in het Natlab op Strijp-S!

Kijk op www.smartlightingevent.nl voor meer informatie