registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Open huis ECA zaterdag 24 mei van 11.00 tot 17.00 uur; Frederiklaan 163A

OPEN HUIS Eindhovense Computer Associatie zaterdag 24 mei van 11.00 tot 17.00 uur; Frederiklaan 163A
De oudste computerclub van Eindhoven, ECA, houdt op zaterdag 24 mei weer een open dag. Wat deze club zo bijzonder en aantrekkelijk maakt, is de aanwezigheid van heel veel computers, randapparatuur en software, van hypermodern tot stokoud, en allemaal gebruiksklaar en beschikbaar voor de leden.
Gedurende het ruim 35-jarig bestaan heeft de ECA steeds over een eigen clubgebouw beschikt. Dat bood de mogelijkheid om dit alles op te bouwen. Vele leden zijn jarenlang lid, sommigen al vanaf het begin. Die hebben met z’n allen de kennis en ervaring om al die techniek in bedrijf te houden.
In dat gebouw is ook een computer- annex leslokaal met 20 computers, een bibliotheek en een uitgebreide leestafel met alle gangbare Nederlandse computertijdschriften te vinden. En, niet te vergeten, een gezellige koffiehoek met gratis koffie voor de leden.

Printers en scanners
Er staat een professionele printer voor het maken van kleurenposters tot 120x84 cm.
De club beschikt ook over een 3D printer om plastic voorwerpen te maken.
Met behulp van deze printer maken we onderdelen voor andere 3D-printers en met nog wat metalen onderdelen kunnen we zo een 3D printer tegen kostprijs aanbieden aan ECA-leden.
Een 3D scanner is net operationeel.

Er zijn scanners voor dia´s, negatieven, foto’s en documenten (tot A3-formaat).
Uniek is de multimediaruimte waar beeld- en geluidsopnamen in allerlei oude formats kunnen worden gedigitaliseerd en op CD of DVD gebrand. Bijvoorbeeld 8mm films, audiocassettes en DCC-cassettes, grammofoonplaten, videobanden in meerdere systemen (zoals VHS, Video 2000, Betamax en Sony) en zelfs VLP-platen.
Een groep deskundige en enthousiaste leden zorgt dat alles bedrijfsklaar is. Zo nodig krijgen leden instructie en kunnen dan zelf aan de slag. Zij betalen alleen de kostprijs van de verbruiksmaterialen.

Voor wie is de club en wat doet deze voor zijn leden?
De ECA is een club van mensen die geïnteresseerd zijn in computers, en computertoepassingen; dus voor iedereen en niet speciaal voor deskundigen. Leeftijd is niet belangrijk, interesse natuurlijk wel. De leeftijd van de leden varieert van 6 tot 84 en ze komen uit allerlei beroepsgroepen. Zij zijn het die de club maken. Zij ondersteunen elkaar bij hun hobby’s onder andere door het organiseren van cursussen en het adviseren bij technische problemen. (Zo heeft de club een goed alternatief voor Windows XP op oude PC’s.)

Cadeautje voor bezoekers
Alle bezoekers die op 24 mei langs komen, krijgen een gratis webcam. En wie lid wordt, krijgt een Pentium 4 desktop PC met toetsenbord en muis plus een 17" Philips LCD-scherm cadeau.

Adres en contact:
Frederiklaan 163, 5616 NE Eindhoven (op de hoek tegenover de fontein)
Eigen parkeerplaats (achterom aan de Lindelaan)
Tel: 040 29 10 188; E-mail: secretaris@eca-mail.org
www.eca - mail.org

Contributie:
Gewoon lid € 65 per jaar; gezinslidmaatschap € 100 per jaar