registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

EU en directe belastingen

Een bijdrage over de wens van EU om directe belasting te innen. Aanleiding is het overlijden vandaag van Jean Luc deHaene, oud premier van belgie (weer belgie). De Haene heeft het EU BTW voorstel gemaakt dat op 16 april 2014 werd aangenomen in het zogenaamde EU parlement. Frappant was ook het ontkennen (liegen?) van Rutte over de VVD houding bij die stemming gisteren in de 2e kamer.

Hier is in elk geval het gewraakte voorstel:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2014-0271&language=EN

Zo stemde men:
Voor stemde 74% van het zogenaamde EU parlement, waaronder VVD (!), D66 en PvdA.

Wist u dat en wilt u dat? Rutte loog hierover in de 2e kamer toen hij daarover gisteren werd aangesproken door de PVV. Ook mannetje Pechtold doet deze week een beetje EU kritisch. Hoe geloofwaardig is dat allemaal nog?

Hier kunt u zien wie namens nederland stemde en hoe:
http://www.votewatch.eu/en/system-of-own-resources-draft-legislative-resolution-vote-legislative-resolution-consultation.html

Wat is van dit voorstel het gevolg? Alexander Sassen van Elsloo van Artikel50 (lijst 9) legt het uit:
"Een van de vormgevende karakteristieken van een natiestaat is het heffen van belastingen. Met de steun aan dit voorstel bouwt de VVD dus actief mee aan een EU superstaat. Het voorstel van Dehaene geeft de EU ook nog eens het recht om zelf de hoogte van deze belasting te bepalen."

Dit is het weggeven van soevereiniteit! Bovendien gaat het naar de EU waarvan de begroting door de EU rekenkamer zelf al 19 jaar lang NIET wordt goedgekeurd. Hoe bont kun je het maken? Vertrouwt u uw geld rechtstreeks aan de EU toe?

Zelfs het selectieve joop.nl maakt melding van 19 jaar lang niet goedgekeurde begroting:
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/26797/
En er staat ook in dat in 2012 zo maar even 6 miljard onverantwoord is uitgegeven. Foetsie, tsja.

Als u directe EU belastingen niet wilt moet u dus niet op EU vriendelijke partijen stemmen zoals de VVD en D66 want de VVD66 fractie stemt braaf mee met alle EUrofiele ALDE standpunten.

Stem tegen de EU! Keuze (EU sceptische partijen meegenomen) uit PVV, Artikel50, SP, CU/SGP of AeuP

Donderdag 22 Mei: Stemmen op?

Een goed stuk, met info die de even verder doordenkende kiezer toch zal moeten aanspreken, zou je zo zeggen... En inderdaad geef Uw stem niet aan VVD, PvdA, D66 en CDA. De partijen hierboven genoemd door Geert-Jan als stem tegen Europa, lijken een goede keuze. Mijn bedenkingen heb ik echter wel tegen het geven van uw stem aan CU en SGP, omdat zij samen met D66 onze leugenachtige premier Mark Rutte immer steunen, zodat hij vooralsnog in het zadel blijft!