registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

EU?

/~tweet/pics/twi.jpg

De unie is log. Maar waarom wordt er zo weinig gepraat over wat wel goed is? Aldus T van Hoof in het ED van vandaag.
De Europese verkiezingen dreigen ten onrechte te gaan over alles wat fout loopt binnen de Unie.

Overigens het Koninkrijk der Nederlanden behoort tot de zes oprichters van de Europese Unie! Moeten we nu ons kindje met het badwater weggooien?

EU=slecht en Europa=samenwerking

Er werd in het verleden veel positief gepraat over de EEG en later de EU. Alles over de EU was goed was het mantra/dogma. Geen concrete en relevante voorbeelden, uitspraak 'EU is goed want dat weet iedereen' is zeer herkenbaar en werd bijna nooit uitgedaagd. Waar was al die jaren het bewijs voor die stelling? Hoeveel banen heeft Nederland extra dankzij de EU? Nooit een antwoord op gehoord.

Wat er fout is aan EU is inderdaad veel makkelijker te benoemen, zie oa mijn blogs op DSE, die zeker niet uitputtend zijn. Dat is gewoon puur zwakte van de EU, mensen beginnen nu in te zien dat EU steeds meer een project is dat niet de individuele Europeanen dient maar de grote ondernemeningen, de beroepspoliticus en de machthebbers die globale spelers willen worden.

En het simpele feit dat er zoveel mis is met EU, maakt het dat deze verkiezingen daarover gaan. De verkiezingen gaan nergens aan ten onder, waarom stelt tweet dat? Ze gaan nu in elk geval ergens over en in de UK zal de anti-EU partij UKIP hoge ogen gooien, in de prognose nu 31% van de stemmen!

Tenslotte heeft u het over EU als 'ons' kindje... Wij (de ons waarnaar u refereert) hebben de EU in de vorm van de grondwet met 62% afgewezen in 2005. Op 21 januari jl heeft een burgerinitiatief daar nogmaals namens 63.0000 nederlanders aan geapelleerd in de 2e kamer.

'Wij' zouden genoeg moeten hebben aan de EEG, de NAVO en samenwerken voor het milieu. Alle samenwerking op basis van zelfstandige landen. Europeanen die op basis van vrijwilligheid en vrijheid samenwerken.

Maar tweet, ik nodig u uit, maak eens een lijst van zaken die door de EU goed gaan, maak het concreet, zeg hoeveel miljoen er bespaard wordt en hoeveel NL daarvan profiteert. Welke zaken komen tot stand die zonder de EU nooit tot stand zouden komen?