registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

EU en dreigende pensioen bemoeienis

Pensioen waakhond Omtzigt (CDA) laat van zich horen omdat er voortdurende bewegingen zijn door de EU om zich met de nederlandse pensioenen te bemoeien.

Zie oa: http://nos.nl/artikel/647161-geen-bemoeienis-eu-pensioenen.html

Quote:
Omtzigt wijst op het gevaar van grote fusies als je pensioenfondsen als een financiële instelling gaat zien. "Eigenlijk wil de Commissie grote, transnationale pensioenfondsen creëren, maar ik zie daar het doel niet van omdat het pensioen onderdeel is van je arbeidscontract. Dan ga je naar een soort verzekeringsstelsel toe. Een soort Frans stelsel waar iedereen een verzekeringspolis heeft. Wij hebben zelf in Nederland slechte ervaringen met verzekeringspolissen en pensioenen. Dit tast de kern van het stelsel aan en ons pensioenstelsel zou vergaand aangepast moeten worden. Terwijl wij de grootste pensioenspaarpot van Europa hebben."


Ik heb hierover al lange tijd geleden melding van gemaakt. Helaas blijft de EU op de pensioenen afkomen als een beer op honing. Omtzigt wil de gele kaart trekken. Quote Omtzigt mbt EU: "Waar bemoei je je mee?, zou ik zo zeggen".

Nederlanders, zeker degene die nu nog werken, hebben vaak al veel onduidelijkheid over de huidige regelingen binnen het nederlandse bestel. Laat staan als de EU zich ermee gaat bemoeien en feitelijk je arbeidsvoorwaarden achteraf kan veranderen. De pensioenen zijn in verschillende landen heel anders geregeld, of helemaal niet geregeld, dan in NL. Of NL dan de beste pensioen-deal krijgt is op zijn minst erg twijfelachtig.

Dat zal ervoor zorgen dat we niet alleen economisch, politiek maar ook arbeidstechnisch verbonden zijn aan EU. Ik wil dat niet. U wilt dat toch ook niet? Stem tegen EU. Bedenk dat dat zeker geen stem tegen Europa is, maar een volwassen manier om onafhankelijk op zoek te gaan naar win-win oplossingen tussen landen.

Pensioenbemoeienis? Rode kaart!

Inderdaad Geert-Jan, weer zo'n halfslachtige reaktie zoals je die van een CDA-er kunt verwachten. Niet echt je gezicht laten zien, maar ergens in het midden balanceren, kun je altijd nog elke kant op! Een rode kaart is het enige antwoord op de voorgenomen uitermate begerige aanval van de EU op de pensioenfondsen!

Maarja, 22 Mei komt dichterbij en je moet ook om je hachje denken als politieke partij, toch? Ik hoop dat de meerderheid van de Nederlandse kiezers op tijd wakker wordt, en de moeite gaan nemen hun stem tegen de EU uit te spreken. Voor de duidelijkheid wil ik nog even benadrukken, dat werkt dus niet door VVD, PvdA, D66, SGP, CU of CDA te stemmen!