registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Europadag – dag EU

Op deze toepasselijke dag weer een bijdrage aan de kritische discussie over EU.

Een discussie die onverminderd nodig is omdat het nederlandse volk zich in 2005 expliciet tegen de grondwet en daarmee de kopie van die grondwet in het verdrag-vorm van de Lissabon overeenkomst heeft uitgesproken met een meerderheid van 62%. In latere peilingen over deze keuze werd een meerderheid van bijna 70% gemeten.

Het laatste peilmoment dat ik ken is van Maurice de Hond in januari 2014 en is hier te vinden:
www.noties.nl/peil.nl/
Belangrijkste uitkomst is dat nederlanders met een ruime meerderheid van 66% nog altijd van mening zijn dat hun 'nee' in 2005 niet voldoende serieus is genomen.

De vooralsnog laatste poging om de mogelijkheid te krijgen als volk om zich uit te spreken over het Lissabon verdrag was opgezet door het burgerforum EU, www.burgerforum-eu.nl/
Op 21 januari 2014 deed Thierry Baudet namens 63.000 nederlanders een oproep aan de 2e kamer om een referendum te organiseren voor dit onderwerp (wat feitelijk al in 2005 was beantwoord).

Waarom is dit nou zo belangrijk? Omdat vrijheid en zelfbeschikking werd weggegeven, zonder de juiste verantwoording en proces.

Daar las u makkelijk over heen? Lees dan eens het boek 'on Liberty' van John Stuart Mill. Hier is een link: socserv.mcmaster.ca/econ/ugcm/3ll3/mill/liberty.pdf

Een quote over de begrenzing van de macht van de heersers:

The aim, therefore, of patriots was to set limits to the power which the ruler should be suffered to exercise over the community; and this limitation was what they meant by liberty. It was attempted in two ways.
First, by obtaining a recognition of certain immunities, called political liberties or rights, which it was to be regarded as a breach of duty in the ruler to infringe, and which if he did infringe, specific resistance, or general rebellion, was held to be justifiable.
A second, and generally a later expedient, was the establishment of constitutional checks, by which the consent of the community, or of a body of some sort, supposed to represent its interests, was made a necessary condition to some of the more important acts of the governing power.


De limiet van de macht houd op bij het ongevraagd aanpassen van de grondwet. Een van de beperkingen waaraan de heersende klasse moet voldoen is een referendum uitschrijven om het volk te raadplegen. En ook aan de constitutionele controle is niet voldaan. Er was geen instituut die namens het volk de vergaande beslissing van de politiek (heersende klasse) om akkoord te gaan met het verdrag van Lissabon, heeft getoetst.

Tenslotte nog een Pat Condell die opnieuw zegt waar het op staat met de 'EU – the theft of democracy':
www.youtube.com/watch?v=DV3nOAg87R8

Toch is een antwoord vanuit het volk zeker wel mogelijk. Gebruik artikel 50 van het verdrag en stap eruit. De wereld houd niet op bij een vertrek uit de EU, handel zal nog steeds plaatvinden, de nadelen die ik in eerdere blogs aangaf kunnen meteen te g(e)(u)lde gemaakt worden.

Kies wijs deze maand!

Afkeuren/uittreden EU

Interessant artikel Geert-Jan. Met name de video van Pat Condell zal waarschijnlijk een grote groep mensen wakker schudden, en daarnaast ook duidelijk maken waarom stemmen op de PVV(equivalent van de UKIP in Engeland), eigenlijk de enige optie is.

Tenslotte is zijn visie waar het Engeland betreft, zeker ook van toepassing op de situatie in Nederland. Op 22 Mei stemmen op de PVV is een signaal dat de kiezers het systematisch leegroven van onze schatkist en de daarmee gepaard gaande achteruitgang van onze economie en het constant verhogen van allerlei lasten, waaronder de steeds minder wordende ouderenzorg, meer dan zat zijn!

Laten we hopen dat met name de kiezers die tot nu toe een voorkeur hebben voor D66(kennelijk voormalige PvdA aanhangers), op tijd het licht zien en beseffen wat een enorme Eurofiel Pechtold wel is. Hij lijkt op de juiste koers voor een toekomstige goedbetaalde baan op het pluche van Brussel! Kennelijk heeft niemand door wat Alexander Pechtold in petto heeft voor de toekomst van de Nederlandse burger.

Sinds wij een onderdeel van het geldverslindende Brussel zijn, is het uiteindelijk per saldo alleen maar slechter geworden in Nederland. Dat het niet meer nodig is onze gulden om te wisselen voor andere munteenheden, het internationaal betalingsverkeer is vereenvoudigd, en dat de grenscontroles zijn verdwenen, lijken de enige voordelen van de EU. Helaas heeft het openen van de grenzen weer voor andere, U allen wel bekende, problemen gezorgd! Intussen groeit het verlangen naar onze gulden en de daarbij behorende tijden, en het is waarachtig geen wonder!

groetjes, Leo Valk

bedankt

Bedankt voor je reactie Leo.

Ik hoop dat de lezers op DSE in elk geval inzien dat de partijen die niet positief over de EU zijn diverse argumenten hebben.

Een belangrijke leidraad voor mij om kritisch te worden was de legitimiteit van de overdracht van verantwoordelijkheden, met name het totaal genegeerde referendum in 2005. Zo arrogant.

Een 2e leidraad waren de voortdurende drogredenen om de EU te verdedigen. Jarenlang was 1 vd belangrijkste argumenten dat je als individu niet meer geld hoefde te wisselen als je op vakantie ging. Hoe belangrijk was dat nou helemaal? En een briljante drogreden was dat Europa (men bedoelde EU) beter was omdat dat beter was, want dat wist iedereen... Redeneringen die mij altijd wakker maken. Sinds een paar jaar wordt de EU toegedicht dat ze de vrede bewaren sinds 1945. Knap, want de 1e decennia na 1945 bestond de EU niet eens. Bovendien lijkt het tegendeel van de vredestichtende EU bewaarheid te worden. Felle tegenstellingen noord-zuid. Agressief en expansief gedrag in de kwestie Oekraine.

Ook vanavond was op de vara een debat-spel waarin Thierry Baudet het opnam tegen 2 jongeren. Een herhaling van zetten. Baudet had argumenten tegen, de 2 jongeren waren vervormd tot EU-juichaapjes.

Ik vrees dat het in NL een lange weg gaat worden. Ik kijk met grote belangstelling naar de UK/UKIP. In de voorspellingen de grootste partij van de UK! Link: http://yougov.co.uk/news/2014/04/25/ukip-move-first-place-euro-elections/