registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Doe mee met de Wecycle-actie na Koningsdag

Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Na afloop verdwijnen onverkochte elektrische apparaten vaak in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Per jaar verdwijnt ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Zonde, want zo gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling.

Lever vanaf 28 april oude elektrisch apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij de Eindhovense milieustraten aan de Lodewijkstraat of Gabriël Metsulaan. De eerste honderd inleveraars krijgen het boek ‘Schaduw over Koningsdag’. Op = op! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een uitje voor het hele gezin.

Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden op de milieustraat optimaal worden gerecycled. Door recycling hoeven we minder grondstoffen uit de natuur te onttrekken, die zo dus behouden blijven voor de generaties na ons. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled, spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststof, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Dat is de basis van nieuwe producten.