registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Vincentre een leuk en bijzonder museum in Nuenen

/~nieuws/pics/vincentrek2479.jpg

Kort geleden naar Vincentre in Nuenen geweest, een combinatie van een VVV-agenschap en een leuk museum waar de de Nuenense periode van Vincent van Gogh belicht wordt.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In Nuenen en omgeving maakte hij op eenentwintig plaatsen zo'n 500 tekeningen en schilderijen. Die plekken en landschappen zoals de Collsewatermolen zijn heden ten dage nog terug te vinden en maken onderdeel uit van een genummerde route met voorbeelden van zijn schilderijen. Het museum is een bezoek zeker waard.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

In het museum is gebruik gemaakt van de laatste stand van de techniek zo kun je op een iPad allerlei extra wetenswaardigheden opzoeken en bekijken.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Na het museum bezoek en een rondwandeling door Nuenen kun je vanuit café Schafrath aan het park vanachter een mooi glas bier de bedrijvigheid in Nuenen aan je voorbij laten gaan.

Voor meer informatie www.vangoghvillagenuenen.nl/

St.Remy de Provence

Enige tijd geleden was ik St.Remy de Provence (Fr.)
Alles stond daar in het teken van v.Gogh.
Ja, niet alles natuurlijk maar wel heel veel!
Het leukste was een wandeltocht door het dorp en omgeving langs de plekken waar v.Gogh had zitten schilderen. Op al die plekken stonden borden met daarop een reproductie van het schilderij dat daar ter plekke was gemaakt. Op sommige plekken kon je exakt op de plek van de schilder gaan staan en je kon dan het schilderij vergelijken met de de echte omgeving. Soms was dat heel erg herkenbaar maar er waren ook plekken waar de omgeving in de loop der tijd dusdanig was veranderd, dat het niet of nauwelijks meer was te herkennen.
De Fransen in St.Remy zijn geweldig trots op "hun" Vincent. Op de plekken waar hij heeft gewoond en in het gesticht waar hij heeft gezeten herinnert alles nog aan van Gogh.

gerrit