registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De wereld gaat aan show en stupiditeit ten onder

/~nieuws/pics/clonnespr.jpg

Gelooft u het niet? Kijk dan naar die tv-koffiereclame waarin een modieuze maar hersenloze pop uitroept "George Clooney is inside!"
Alles wat de vrouwenemancipatie bereikt heeft wordt hier in één klap tenietgedaan.

/~nieuws/pics/gcl2.jpg

Humor?

Als met dit soort humor in de reclame de vrouwenemancipatie in één klap teniet gedaan wordt stelt die emancipatie ook niet veel voor. Ik vind deze reclame weinig met emancipatie te maken hebben.

/~nieuws/pics/mdl.jpg

Maar waaraan ontleen je de gedachte dat de vrouw hierboven hersensloos is? Dat lijkt me nou ook niet bepaald vrouwvriendelijk?

/~nieuws/pics/gcl.jpg

De man hierboven heeft wel hersens?

Als je de reclame goed bekijkt (zie de foto die ik boven de bijdrage heb gezet) en dat kan ook op internet daar hebben die slimme reclamejongens wel voor gezorgd dan is het eerder een "sluwe" vrouw die de koffie van Clooney wegpikt en met haar uitroep er voor zorgt dat ze die "gestolen" koffie rustig kan opdrinken.

Voor de oudere generatie stel je de situatie voor en dan met bier in plaats van koffie en Brigitte Bardot in plaats van Clooney en een man die roept BB is binnen terwijl hij het bier wegbietst, daar kunnen we ook om lachten denk ik.

Ik lees ook graag het standpunt van het vrouwelijk deel van onze DSE bewoners.

Bij mij bleef alleen die kreet hangen

Ik moet toegeven, Rien, ik heb niet zo secuur gekeken. Bij mij viel alleen die kreet op, die ik niet zag als een afleidingsmanoeuvre maar als een domme uiting van ouderwetse, ongeëmancipeerde heldenverering.
En natuurlijk vraag ik mij af, hoeveel mensen het anders gezien hebben.

Of Clooney wel veel hersens heeft, kan ik uit het filmpje niet opmaken. Zijn toenaderingspoging is in mijn ogen een beetje onnozel - wie begint er nou over koffie? - en in ieder geval is hij (te) goed van vertrouwen, want hij houdt geen rekening met de 'sluwheid' van het wijfje.