registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

040energie start met zonnepanelenactie in Eijkenburg de Roosten

Veel omliggende gemeentes hebben al een energiecoöperatie of vereniging die het mensen makkelijker maakt om energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. En sinds kort is er ook in Eindhoven zo’n vereniging: 040energie.

/~mvlot/040energie_logo_300.png040energie wil energiebesparing en lokaal duurzame energie opwekken mogelijk maken voor alle inwoners van Eindhoven, op een betaalbare manier. Iedereen kan lid worden van de vereniging. Het lidmaatschap is zo goedkoop mogelijk gehouden: 10 euro per jaar. Daarmee kun je aan acties mee doen en hulp vragen bij energievraagstukken.

Ondanks dat 040energie pas is opgericht lopen er al twee acties: er wordt hard gewerkt aan een project rondom zonnepanelen op de basisschool in Acht: ZonnekrACHT. En vanaf 24 februari gaat er een zonnepanelenactie van start in de wijk Eijkenburg de Roosten. De actie wordt grotendeels door buurtbewoners zelf georganiseerd. Er zijn een flink aantal straat-bijeenkomsten belegd waar mensen kunnen kijken naar een bestaande zonnepaneleninstallatie en op een rustige en informele manier kunnen kennismaken met de actie. Mensen kunnen gratis een onafhankelijk en vrijblijvend advies van een expert voor hun huis krijgen. 040energie zorgt voor informatie over zonnepanelen, organiseert de adviezen, zorgt voor gezamenlijke inkoop en kwaliteit van de producten en coördineert uiteindelijke installatie. Ook verleent 040energie nazorg en controleert of de installatie wel oplevert wat berekend is of wat er mis is. Als er later problemen zijn helpt de vereniging om garantie te krijgen: iets wat niet altijd makkelijk is in de zonnepanelen branche.

040energie is nu klaar voor de volgende stap: we zoeken vrijwilligers die samen met ons de acties ook in andere wijken willen organiseren. En we hopen dat we binnenkort ook zonnepanelen op gemeenschappelijke daken kunnen gaan organiseren: de gemeente werkt hard om dit concept uit het recente energieakkoord neer te zetten in Eindhoven. Bij interesse kun je je aanmelden voor de centrale 040energie bijeenkomst op 26 februari aanstaande via het contactformulier op de website 040energie.nl of mail naar:
/~mvlot/secretaris_email.png