registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Dichtersfeest en bundelpresentatie 31 januari a.s.

Dit jaar vindt gedurende de periode van 30 januari- 5 februari de week van de Poëzie plaats. De dichters van De PoëzieClub organiseren samen met boekhandel Polare op vrijdag 31 januari een poëtische dag met als thema VERWONDERING van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Het programma vangt aan met Jan van der Pol, de eerste Stadsdichter van Eindhoven, en eindigt met de Stadsdichter van Amstelveen Koos Hagen. Er treden deze dag 34 dichters op.
Velen komen van buiten Eindhoven ( Jan van der Pol; Eva Libra; Theo Smit; Anne Karina Dijkstra; Ad van Vegchel; Nicole Loeve; Angela Polderman; Erika Destercke; Herman Vos; Nanna Dillen; Pierre Maréchal; Willem Adelaar; Ria van Amelsfoort; Marijke Strijbosch; Salina I.E.M. Senders; Wendy van de Schaaf; Nelligje Wagter; Peter Prins; Hannelly Krutwagen; Sabine Kars; Liesbeth Vooys; Lennert Ras; Robert Tau; Maria de Grauw; Karla Witjes; Ruud van Neerven; Linda Maters; Benjamin Marijanan; Marije Kos; Gérard Vromen; Jolies Hey; Mark Opfer; Koos Hagen).
De dichters/kunstenaars Marij Kos; Linda Maters; Benjamin Marijanen presenteren hun aandeel beeldend met behulp van een scherm.
Willem Adelaar is onlangs 60 jaar geworden en presenteert zijn bloemlezing l ‘De persoonlijkheid van de democratie’. De bundel bestaat uit een selectie van gedichten die elders zijn gepubliceerd maar niet in een bundel zijn gepubliceerd. Willem Adelaar debuteerde in 1979 bij Opwenteling met zijn bundel ‘Doelwit’.
Tijdens de dichtersweek verluchtigen een aantal kunstenaars en kunstenaars/dichters Polare met
beeldend werk als zijnde ‘Verwonderdingen’. Dit naar aanleiding van een idee van de oud stadsdichter Piet van den Boom. Het betreft werk van de kunstenaars: Hetty de Boer-Blonk (The beauty of trash); Anne Karina Dijkstra (z.t.); Leonie Maréchal (z.t.); Ad.J. van Vegchel (z.t.); Margriet van Veen (z.t.). Marijke Strijbosch (What/Why).
Het dichterfeest eindigt om 20.30 met de band AndersOok (Anek Man, zang; Linda Vrolijk, Chello; Gerard de Graaf, piano; Luud Ector, bas). Deze band heeft naar aanleiding van het dichtersprogramma Boekenkast muziek geschreven bij poëzie van bekende overleden Eindhovense dichters. Zoals de dialectdichter Lodewijk van Woensel (Louis Vrijdag) en Joop Oversteegen (oprichter van de schrijversassociatie OPWENTELING en Studio HET VRIJE WOORD). Daarnaast van de eveneens overleden Belgische dichter Alice Nahon. Nahon genoot in België haast zoveel bekendheid als Guido Gezelle.

Presentatie/organisatie De PoëzieClub Pierre Maréchal, Theo Smit &Marthe van de Watering.
Organisatie: bereikbaar: pmarechal@online.nl/ tel: 040-2528301.
De boekwinkel Polare is gevestigd: Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven (Centrum). Tel: 040-3040130.