registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Dichtersfeest in Eindhoven tijdens de Poëzieweek 30 januari t/m 5 februari

De PoëzieClub houdt op vrijdag 31 januari 2014 in samenwerking met de boekhandel Polare een podium voor dichters die willen optreden In het kader van de week van de Poëzie. In verband met het tijdschema en hoeveel dichters aan het woord komen, is het belangrijk dat wij zo snel mogelijk weten of u ons, het publiek en collega-dichters wilt verrassen met uw optreden.
Hoogst waarschijnlijk begint het podium aan het eind van de middag tot 21.00 uur. De aanvangstijd is afhankelijk van het aantal deelnemers.
Thema: ‘Verwondering’
Op suggestie van ‘onze’ vorige stadsdichter Piet van den Boom zullen een aantal kunstenaars een kunst werkstuk presenteren als ‘Verwonderding’.
Stijn Charpentier singer/songwriter . Zijn muziek en liedjes worden wel vergeleken met de liedjes van Boudewijn de Groot.
De band ‘AndersOok’, (Anek Man, zang; Linda Vrolijk, Chello; Gerard de Graaf, piano; Luud Ector, bas) zal naar aanleiding van dichters uit het programma ‘Boekenkast’ zelf gecomponeerde muziek ten gehore brengen. De gedichten zijn afkomstig van overleden bekende Eindhovense dichters zoals Lodewijk van Woensel (Louis Vrijdag) en Joop Oversteegen (oprichter van de schrijvers associatie Opwenteling). Daarnaast van de eveneens overleden Belgische dichter Alice Nahon. Nahon genood in België als dichter haast evenveel bekendheid als Guido Gezelle.
Bundelpresentatie: De dichter Willen Adelaar is zestig jaar geworden. Van zijn naast zijn bundels gepubliceerde gedichten heeft hij een selectie gemaakt. Titel: ’De persoonlijkheid van de democratie’.
Wij verwachten uiteraard dat dit pas het begin is van de aanmeldingen voor de kleurrijke poëziebijeenkomst.
Als dichter meedoen?
Dichters alleen teksten uit eigen werk en zeker één daarvan conform het thema ‘Verwondering’.
Het aantal gedichten dat kan worden voorgedragen is afhankelijk van het aantal deelnemende dichters en de tijd die uiteindelijk daarvoor beschikbaar is.
Uit ervaring weten wij dat het druk kan worden. Bij voorkeur opgeven wat u het beste uitkomt in de middag of avond. Daar wordt dan zoveel mogelijk rekening mee gehouden!
Vanwege de PR en de totale organisatie is het belangrijk dat u zich heeft aangemeld vóór 14 januari op het adres: Pierre Maréchal (pmarechal@online.nl).
Het optreden vindt plaats inde binnenstad van Eindhoven in de boekwinkel Polare, Nieuwe Emmasingel 44, Eindhoven.
Namens de PoëzieClub,
Pierre Maréchal
Theo Smit