registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Kerstbomenverkoop een bron van inkomsten voor de gemeente Eindhoven?

/~tweet/pics/twi.jpg

In het ED van vrijdag 22 november was daar een voorbeeld van te lezen. De leges voor het verkopen van kerstbomen aan huis is van 78 in 2011, 155 in 2012 naar 846 euro in 2013 verhoogd. De wethouder gaf te verstaan: „Bij kerstboomverkoop moet voortaan degene betalen die ook de winst maakt. Dat lijkt me redelijk.”

Laten we bij de verkoop van kerstbomen aan huis, zoals Eindhovenaar Paul Smulders van 83 jaar bekend als het kerstmenneke van woensel, eens uitgaan van de verkoop van 100 bomen dan moet de verkoper wil hij hetzelfde overhouden als vorig jaar de prijs verhogen met zo'n 4 euro per boom! Uiteindelijk betalen de bomen kopende Eindhovenaren die leges (belasting) en worden de kerstbomen weer een stuk duurder dankzij onze gemeente. Misschien de leges op kerstbomen en die voor een bijeenkomst zoals voor de allerzielen herdenking op begraafplaats "de Oude Toren" voor 500 euro gewoon afschaffen? Er moeten toch beter manieren zijn om de gemeentelijke huishoud portemonnee te vullen?

Tweet is het account wat de DSE homepageredatie wil gebruiken om regelmatig een prikkelende, grappige, serieuze, stelling of opmerking te plaatsen.
We roepen alle DSE bewoners op om mee te doen. Heb je iets gezien, gehoord of gelezen wat een leuke of interessante twiet voor onze homepage kan opleveren, ga dan naar www.tweet.dse.nl en stuur je twiet naar ons op. Als er heel veel voorstellen ingestuurd worden maakt de redactie een keuze.