registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Literair Open Podium in het cafe van de Oude Rechtbank aan het Stratumseind.

Op zondag 17 november wordt in het café van de Oude Rechtbank een literair open podium georganiseerd door de dichters van de PoëzieClub. Na het optreden in de zomermaanden in het Groendomein Het Wasven is het tijd om terug te trekken op deze mooie winterlocatie.
Optredende dichters en schrijvers van korte verhalen zijn onder andere: Willem Adelaar, Anne Karina Dijkstra, Eva Libra, Nicole Loeve, Pierre Maréchal, Jan van der Pol, Angela Polderman, Theo Smits, Gérard Vromen. Meedoen? Geef het even door pmarechal@online.nl of vooraf aan het podium zelf. Presentatie: Pierre Maréchal. Tijdens deze middag zijn de kwartaalbundels van de PoëzieClub verkrijgbaar. In het Café is momenteel een expositie te zien van beeldend kunstenaars uit Eindhoven.
Muziek: de/singer songwriter Stijn Charpentier.
Waar: Het café van de Oude Rechtbank (Stratumseind 32, 5611 ET Eindhoven).
Wanneer: Zondag 17 november 2013.
Tijd: 14.30 uur tot c.a. 16.30 uur.
Bereikbaarheid: Parkeergarage bij het Stadhuis; fietsen bij het Eindhovens Dagblad/politiebureau; openbaarvervoer station centrumzijde en verder te voet door de binnenstad naar het Stratumseind.
Nadere info over het historisch karakter en de muzikant Stijn Charpentier:
- De Arrondissementrechtbank werd in 1843 geopend met een gedicht geschreven door 7 vrouwen;
‘Wees welkom ed’le stoet, die achtbaar tot ons treedt,
Hier in uw nieuw paleis, waar luistervolle zalen
Zoo waardig ’t heilig ambt, door U met glans bekleed,
Geregtigheid ter eer, uwe aankomst tegenpralen.’ Enz.

- Later vestigde zich hier de Societeit Cultureel Contact (beelden kunstenars, dichters, componisten, schrijvers, fotografen).
- Door Joop Oversteegen en de dichters van de schrijvers associatie ‘Opwenteling’ werd hier postuum de bundel ‘Een liefhebbend geheugen corrigeert’, 1968 van de bekende dichter Frans Babylon gepresenteerd.
- Stijn Charpentier’s liedjes staan op hoog niveau en worden wel eens vergeleken met de kwaliteit van de liedjes van Boudewijn de Groot. Nadere info: Website www.stijnscharpentier.nl
Pierre Maréchal
pmarechal@online.nl