registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

ØRNEN 1897 van 20 tot & met 24 september 2013

/~nieuws/pics/ornenkl.jpg

11 juli 1897, Spitsbergen. Drie mannen stijgen op in een luchtballon voor een expeditie naar de Noordpool. Ze zijn er van overtuigd dat dit de enige manier is om het poolijs te overwinnen. Maar ze worden nooit meer levend teruggezien.
20 september 2013, Eindhoven. Drie mannen brengen met ØRNEN 1897 een hommage aan deze ontdekkingsreizigers. Met beeldende kunst, muziek, film en literatuur. Blikvanger is een in wilgenhout gevlochten zeppelin van 35 meter lang en 4,5 meter doorsnede, het ‘skelet van een droom’. ØRNEN 1897 multimediale installatie in hal B van het Klokgebouw in EINDHOVEN.

/~nieuws/pics/ornen.jpg

Een project van George De Decker, Guido De Bruyn, Peter Maschke
van 20 tot & met 24 september 2013
elke dag van 11u tot 18u
vrijdag 20 sept. tot 22u.
Klokgebouw 50 5617 AB Eindhoven

Lees het boek De ijsballon

Gaaf dat dit in Eindhoven (de provinciale cultuurstad tegenwoordig) gaat gebeuren. Ik heb het boek De IJsballon van Alec Wilkinson hierover gelezen (uitgever ambo anthos.nl). Prachtig boek, echt een aanrader, zeker nog even lezen voor je naar deze installatie gaat. Wat een moed om in zo een ballon te stappen. Een soort Andre Kuipers uit de vorige eeuw.

Provinciale cultuurstad

Bedankt voor de tip. In het boek zal helaas niet te lezen zijn hoe het met ze is afgelopen behalve dat ze nooit meer zijn terug gezien. Of zijn er later nog resten van gevonden?

Overigens onze "provinciale cultuurstad" barst van de leuke initiatieven zoals het komende weekend 13, 14 en 15 september een combinatie van cultuur met design tijdens het theaterfestival strakke madammen en makke mannen bij Piet Hein Eek. Zo ook het burger initiatief wat naast Glow gestalte gaat krijgen: www.glowoff.dse.nl Vanmiddag komen we tussen 16:00 uur en 18:00 uur bij elkaar om te brainstormen bij Carte Blance Jan Heynslaan 4 in Eindhoven

Ja er zijn allerlei sporen en

Ja er zijn allerlei sporen en zaken van deze tocht teruggevonden, daarvoor moet je echt het boek lezen...of spieken op wikipedia bij Salomon August Andrée.