registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Doping

/~ancientgolf/pics/geertbinb.jpg

Nu alle RABO-fietsers uit de doping kast zijn gekomen, alle Australische sporters onder verdacht staan, evenals de tennissers en de voetballers, nu zelfs Lance Armstrong bekend heeft, kan en mag ik mijn grote geheim niet meer voor me houden. Ook ik heb gebruikt! Ik heb prestatieverbeterende doping gebruikt. O.K. het is meer dan een halve eeuw geleden, maar toch.

Als jong atleetje bij PSV aan de Frederiklaan probeerde ik de speer, de discus en de kogel, zover mogelijk van me af te gooien en te stoten. Ambitieus als ik was, wilde ik wel heel erg goed worden, net zo goed als de ‘spierbundels’ Jan en Eef Kamerbeek, de grote coryfeeën in die tijd. Helaas ik was toen lang, dun en (nog niet zo) lekker. Massa had ik nodig, veel massa. Maar hoe krijg je dat. Boterhammen met pindakaas werden als doping gebruikt in de schaatssport en sherrydiëten bij de tennissters. Om spieren op de botten te krijgen had je toch echt iets anders nodig.

Er waren in die tijd nog geen trainers en ook geen medische begeleiding om je te helpen op weg naar Olympisch goud. Er werd rond de sintelbaan gefluisterd dat druivensuiker heel goed zou kunnen werken voor meer kracht en meer massa. Zo onopvallend mogelijk, het hoofd verborgen in een capuchon, schichtig om me heen kijkend sloop ik Jamin op de Willemstraat binnen en spendeerde mijn karige zakgeld aan rolletjes van dit wondermiddel. Door de meer ingewijden langs de sintelbaan werd mij ingefluisterd dat ook rauwe eieren en paardenvlees een duidelijke bijdrage konden leveren aan de factor: (massa x spier). Nou, dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Kun je je voorstellen: ‘s morgens als ontbijt een groot glas warme melk met daarin het geklopte glibberig ei naar binnen te moeten kokhalzen. Het oude taaie paardenvlees haalde ik met toestemming van mijn vader in Strijp bij de paardenslager in de Schootsestraat (de enige in heel Eindhoven). Het werkte. Na jaren kreeg ik mijn welbekende gespierde uiterlijk. Ik werd zelfs een aantal keren kampioen. Eef en Jan deden wel niet mee bij die kampioenschappen, maar die 7 kampioensmedailles hangen toch maar duidelijk zichtbaar in de kamer. Eeuwige roem dus.

Ik heb meer dan vijftig jaar met mijn geheim moeten leven. Ik heb mijzelf nu levenslang geschorst. Ik wil mijn valselijk gewonnen kampioenschappen inleveren, maar zelfs Ophra Winfrey wil ze niet. Ik heb het zoete Brabantse land ingeruild voor Bourgogne. Hier ben ik onbekend. Hier ben ik een nieuw leven begonnen. Hier vindt de dopingafdeling van de KNAU mij voorlopig niet. Daarom, als je mijn ‘coming out’ gelezen hebt, deleten alsjeblieft!

15 jaar  oud en dan al aan de dope!

15 jaar oud en dan al aan de dope!

www.ancientgolf.dse.nl

Doping

Leuk verhaal. Waren er misschien ook bijverschijnselen? Mijn vrouw is overigens opgegroeid samen met de kinderen van Eef.

Bourgogne

Het leven in de Bourgogne is, zo wie zo, prestatiebevorderend en derhalve doping!

Welkom

Doping op 15 jarige leeftijd schande!! Maar desalniettemin van harte welkom op onze homepage. De homepageredactie hoopt in de toekomst regelmatige zo'n leuke bijdrage van onze Bourgondische Brabander te mogen lezen.

Wanneer kwam de wijsheid eigenlijk dat je met die vreselijke ei en melk doping moest ophouden?