registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Peter Nagelkerke opent de jaarlijkse Overzichtstentoonstelling van de B.K.T. : KERAMIEK 2013

/~bkt/images/Collage2013.jpg

Eenmaal per jaar houdt de vereniging Beoefenaars Keramische Technieken (kortweg BKT) een overzicht tentoonstelling in haar Atelier aan de Lindenlaan 1b 5616NL te Eindhoven. Deze Expositie wordt traditioneel gehouden tijdens het laatste weekend van januari: zaterdag 26 en zondag 27 januari 2013 van 11.00 tot 17.00 uur. De officiële opening is op zaterdag 26 januari om 11:00 uur en zal geheel in de traditie van de vereniging gedaan worden door een prominente Eindhovenaar. Wij zijn trots te kunnen melden dat dit jaar Eindhovens ”creatieve 1000-poot” en houder van de “Stadspenning van Eindhoven” Peter Nagelkerke bereid gevonden is deze opening te verrichten.

/~bkt/images/Poster2013.jpg


Peter Nagelkerke
Peter is een veelzijdig kunstenaar en drager van "de Erepenning van de stad Eindhoven" is in deze stad en omgeving vooral bekend geworden door zijn bronzen beelden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het bekende “huilen van het lachen” naar een cartoon van Ton Smits en een van zijn laatste werken het “Oystermonument” waarvan de onthulling op 6 dec. 2011 heeft plaatsgevonden aan de voet van de Philips lichttoren ter nagedachtenis aan de geheime operatie en luchtaanval op 6 december 1942..
Oystermonument

Oystermonument

De Vereniging
De BKT, zoals die er nu uitziet, heeft zich sinds haar oprichting in 1980 (jaar van inschrijving K.v.K.) ontwikkelt als een vereniging die zich kan meten aan het niveau van de professionele keramist. De vereniging anno 2012 telt zo'n 140 leden. Deze zijn verdeeld over 9 groepen. Deze groepen zijn verspreid over een week onder deskundige leiding van gediplomeerde vakdocenten met keramiek bezig.
/~bkt/images/foto2.jpg


Workshops
De leden, ieder met een eigen creatieve historie variërende van keukentafel tot eigen atelier kunnen zich extra bekwamen in het ambacht van keramist door het volgen van workshops en het deelnemen aan excursies.
Het in eigen beheer organiseren van deze workshops waaronder het boetseren naar levend model en het maken van gietmallen zijn goede voorbeelden van de mogelijkheden die wij aanbieden. Zeer de moeite waard zijn bijvoorbeeld de draaimarathon en de zomercursus. Ook niet leden kunnen hieraan deelnemen.
Voor meer informatie en aanmelden zie onze website www.bkt.dse.nl
Workshop Draaimarathon

Workshop Draaimarathon
Keramiek in al haar facetten is tijdens de expositie op zaterdag 26 januari 2013 (11:00 uur opening door Peter Nagelkerke) en zondag 27 januari te zien in het Atelier. Handvormen en draaien (demonstratie). Sculpturen, figuratieve- en non-figuratieve en experimentele kunst kom je er tegen

Zelf doen
Tijdens deze jaarlijkse overzichtsexpositie die gehouden wordt in het atelier aan de Lindelaan 1b in Eindhoven is er de gelegenheid om zelf met klei aan de gang te gaan. Wil je een keer draaien? Of lijkt het handvormen je wel iets? Je krijgt nu de kans om uit te proberen of het werken met het oermateriaal klei iets voor jou is. Uiteraard onder deskundige leiding van een van onze docenten die graag je vragen beantwoorden.
Workshop Modelboetseren

Workshop Modelboetseren
Laat je inspireren en word lid. Schrijf je in via de website www.bkt.dse.nl . Hier kan je ook een berichtje achterlaten in het gastenboek. Wil je nog geen lid worden maar wel deelnemen aan een van de workshops? Dat kan. Kijk even op de website voor nadere informatie. Tijdens een kop koffie, u aangeboden door de BKT, kunt u verschillende kunstenaars aanspreken. De ideale manier om wat meer te weten te komen over het fascinerende oermateriaal dat klei heet.
/~bkt/images/foto1.jpg